Yeni nesil bir yakıt formülü ile uzay araştırmalarında daha da ileriye gidilecek
Bilim & Teknik
3D baskı teknolojisi sağlık sektöründeki önemini arttırıyor
Çinli bilim adamları, insan beyni gibi çalışan bilgisayar çipi geliştirdiler.
Ann Makosinski, telefon şarj edebilen eDrink kupasını geliştirdi
2015 yılı, bilim insanlarının Dünya dışında da suyun var olduğunu kabul ettikleri bir yıl oldu. Satürn'ün uydusu Enceladus'un buz yüzeyinin altında tüm küreyi kaplayan bir okyanus olduğuna dair yeni deliller bulunurken, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de, Mars’ta akan su olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıklamıştı.
SpaceX, uzaya gidip geri dönen orbital roketi ile tarihe geçti.
Google'ın çok sayıda duyurusu yapılmamış projesi olduğu bir gerçek
ATLAS ve CMS 2015 deneylerinin proton verisiyle yapılan ilk analizlerinin sonuçları açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve CERN-ATLAS Deneyi Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin analizi y
Dünya dışı yaşam dünyadan gördüğünüz gibi bir şey değil!
Otonom araçları yollarda göremeye hazır mısınız?
Türk HİK Filosu tamamlandı!
Deniz Karaşahin isimli öğrenci tıp alanında devrim yaratmaya hazırlanıyor!
Google farklı alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.
Lego tutkunu olup teknoloji dünyasına meraklıysanız bu haber tam size göre.
Türkiye İnovasyon Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Sıra Dışı Kadınlar’ panelinde 3 sıra dışı kadın bir araya geldi.
Ciros, Güney Kore'nin yemek yapan ilk robotu. Geliştirilen bu robot basit yemekleri yapabiliyor, ev işlerine yardımcı olabiliyor.
Buluşlar genelde hayatımızı kolaylaştırmak için varolsalar da bazı buluşlar var ki insana bulmasalarmış daha iyiymiş dedirtecek cinsten.
Açıklamada 27 kilometrelik bir halka şeklinde tasarlanan tünelde yaptıkları deney ile Büyük Patlama'dan hemen sonra ortaya çıkan maddelere ulaşmış olabileceklerini duyurdu.
DJI yeni nesil "tarımsal dronu'nu" tanıttı.
Bu yüzden teleskoplar yıldızların milyonlarca yıl önceki halini inceleyebiliyor. 8.8 milyar dolara mal olan James Webb Teleskobu sahip olduğu teknoloji sayesinde evrenin yaklaşık 13,8 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan Big Bang'den (Büyük Patlama) 200 milyon yıl sonraki halini inceleyebilecek.
Deniz mi yükseliyor kıta mı batıyor? Kıyılardaki seviye bu sorunun yanıtını tam olarak vermiyor. Ama uydular kıta hareketlerini algılıyor. Bunun için NASA’nın Okyanus Yüzey Topografyası Misyonu’nda (OSTM) kullandığı Topex/Poseidon, Jason-1, 2 ve yakında Jason 3 uydusu olacak. Bunların gizemi çözmesi bekleniyor. Bu uydu görüntüsü Jason-2’ye ait. Jason-3’te ayrıca radyometre ve bir lazer ölçüm cihazı var.
Şu anki prosedür, insanların ölümlerinin hemen ardından dondurularak projeye dahil olacakları belirtmesi ve ölümünün ardından da sıkı bir belirsizliğe dayanıyor.
Uzay çağı dediğimiz çağa gelmemiz için teknoloji anlamında bir çok gelişme kaydedildi. Peki bu teknolojilerin ilkleri neler acaba?
Hayatları kolaylaştıran ve bir o kadar eğlenceli hale getiren buluşlar.