Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcilerinin de hazır bulunduğu testlerden alınan olumlu sonuç proje kapsamında elektronik harp alanında ülkemizde milli olarak ulaşılan üst seviyeyi göstermesi bakımından büyük önem taşıyor.
Bilim & Teknik
Casus kol saati Sıradan bir kol saatine benzese de, o da aslında gizli bir kameraya sahip. Saatin 12'yi gösterdiği bölüme dahil edilen casus kameralı saat, görüntü dışında ses de alabiliyor.
Bu hayvanlar gerçekten de intihar mı ediyordu? Hayvanların da insanlar gibi ruhsal sorunlar yaşayabileceği biliniyor. Strese ya da depresyona girebilirler, ki bunlar insanda intihara sürükleyen etkenler arasında yer alır. Ayrıca eskiden sadece insana özgü sanılan bazı davranışları diğer hayvanların da sergilediğini biliyoruz.Peki intihar bunlardan biri midir?.
Çevresi çok kalın bir gaz ve bulut katmanıyla kaplı olan Jüpiter hakkında bilinenler oldukça sınırlı. Yörüngeye oturmasıyla birlikte Juno dünyayla çektiği ilk görüntüyü ise Türkiye saati ile bu gece yarısı paylaştı. Jüpiter'i etrafındaki uydularıyla beraber fotoğraflayan Juno'nun bu görüntüsü 11 Temmuz tarihinde çekildi.
Havacılık tarihinde modüler dönem başlıyor haberine ait Bilim & Teknik fotoğraf galerisini ve teknoloji gündemini fotoğraflarla takip edin.
Geçen yıl Mart ayında turuna başlayan ve sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar Impulse uçağı, doğuya doğru uçarak Asya, Pasifik Okyanusu, Amerika kıtası ve Atlantik Okyanusu'nu aşarak Avrupa'ya ulaşma başarısı göstermişti..
Çalışmalar kapsamında rüzgar tüneli testleri ve uçuş testleri yapılıyor.. Yerli füze Bozok yıl sonu tamamlanıyor
Pentagon bu uçaklardan daha önceki açıklamalarında 1,5 trilyon dolar ödeyerek 2 bin 400 adet alacağını açıklamıştı.
Yıllık 100 bin merceğin üretileceği tesisin, yüksek teknolojinin ve savunma sanayisinin yurt sathına yayılmasına öncülük etmesi bekleniyor. Üniversite sanayi iş birliğini artırmanın hedeflendiği tesis, Ar-Ge faaliyetlerini ise Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent yerleşkesindeki 500 metrekarelik Ar-Ge binasında yürütüyor.
Avustralyalı bilim insanları, ülkede verilen kararlı ve etkin mücadele ile çağın vebası AIDS'in alt edildiğini duyurdu.
Türkiye’deki minikleri üniversite bünyesinde bilimle tanıştırmayı hedefleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, yaz tatilinde çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeye devam ediyor.
Bilim insanları Güneş Sistemi dışında ilk kez su bulutlarına rastladı.
Son teknoloji ile donatılan bu yeni nesil ürün dünyadaki benzerleri arasından üstün özellikleri ile ayrışıyor.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinden (NASA) yapılan açıklamada, dünyanın en büyük teleskoplarından biriyle çalışan gök bilimcilerin, 3 yıldızı bulunan, kütle olarak Jüpiter'den 4 kat büyük gezegen keşfedildiği bildirildi.
ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonun’dan, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in sırlarını çözmek için 5 Ağustos 2011'de fırlatılan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) ait uzay aracı Juno, 5 yıl süren yolcuğun ardından bu sabah Jüpiter'in yörüngesine girdi.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesince, kinoa bitkisinden yenilebilir ambalaj üretildi.
Alak, biyofilm ambalajlamaların son zamanlarda önemli bir boyut aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Artık insanlar, güvenli gıda tüketimi kapsamında, sentetik ürünlerle temas eden gıdaları tüketmekten çekiniyorlar. İnsanların artık tükettiği her şeyi sağlıklı olduğundan emin olarak tüketme isteği var.
Ayakkabının üst yüzeyinin yapımında Maldivlerin yakınlarında bulunan okyanusu kirleten eski balıkçı ağları kullanılmış, Parley for the Oceans takımı okyanusta illegal olarak avlanan balıkçıları Batı Afrika kıyılarında 110 gün boyunca takip etmiş ve 110 günlük bir emeğin sonucunda elde edilen bu ağlar önce temizlenmiş ve okyanusun dibindeki o “kötü” kokudan arındırılmış.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) ait uzay aracı Juno'nun 4 Temmuz'da Jüpiter'e varması bekleniyor.
Saf metalin özelliklerinden biri, ısıca yalıtılmış ortamda eriyerek kendiyle birleşebilmesi. 'Soğuk kaynaklama' adı verilen bu olay, iki özdeş metal parçasının basınç uygulanarak bir araya getirilmesi ile meydana geliyor. Dış etkilerden yalıtılmış ortamda, atomlar hangi parçaya ait olduklarını bilmiyor ve bu ikilemi çözmek için tek bir parça oluşturuyorlar. Bu durum aslında Dünya üzerinde bir problem teşkil etmiyor, çünkü atmosferimiz parçalar arasındaki irtibatı önleyen ince bir oksidasyon tabakası yaratıyor; ancak uzayda kullanılan araç-gereçler bu olayı önlemek için plastikle kaplanıyor.
Dün itibariyle Jüpiter'e giriş yapan Juno gezegenin manyetosferinden bazı sesler kaydetti.
Almanlar 'Siz yapamazsınız' demişti, Türk mühendisler başardı
Ozon tabakasında var olan incelmenin kaybolmaya başlayacağı bekleniyor.
NASA'nın uzay aracı Juno, Jüpiter'in manyetik alanına girdi.