Uzay için önemli yatırım! Bir ülke daha uzaya çıkıyor
Cuma günü Skyroot Aerospace, bir rapora göre Singapur merkezli bir yatırımcıdan 51 milyon dolar topladığını açıkladı.
Girişimin, fonu ülkenin ilk özel uzay fırlatma araçlarını (SLV) inşa etmek için kullanacağı ve firmanın ağır yükleri düşük Dünya yörüngesine fırlatma planlarını hızlandıracağı bildiriliyor. 2023 yılının ortalarında ticari uydu fırlatmalarına başlamak istiyor ve bir rapora göre Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü (ISRO) ile bir veri ve uzmanlık paylaşım anlaşması var.
Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, Haydarabad merkezli girişim Skyroot Aerospace Cuma günü yaptığı açıklamada, sermaye yatırım şirketi GIC'den (Singapur Yatırım Şirketi Hükümeti) 51 milyon dolar aldığını söyledi. Firmanın bir yıl içinde tam teşekküllü ticari uydu fırlatma ölçeğine ulaşmak istediği bildiriliyor.
Uzay için önemli yatırım! Bir ülke daha uzaya çıkıyor
Skyroot Aerospace'in 2023'ün ortalarına kadar ticari uydu fırlatmalarına başlamak istediği bildiriliyor. SLV'sinin karbon fiberden üretildiği ve 800 kg'a kadar yükleri desteklediği söyleniyor. Firma, rapora göre, yükleri başlatmak için yer ayırmaya başladığını söyledi.
Haziran ayında, ülkenin uzayında özelleştirme girişimlerinde büyük olaylar yaşandı. Bunlar arasında ISRO'nun iki Hint uzay sektörü girişiminin yüklerini taşıyan Polar Uydu Fırlatma Aracı (PSLV) ve PTI'ye göre Tata Play tarafından sipariş edilen ilk talep odaklı uydunun fırlatılması yer aldı.
Kalkınma Araştırmaları Merkezi ve Hindistan Uzay Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından daha önce yapılan bir araştırma, rapora göre Hindistan'ın uzay ekonomisini 2020-21 mali yılı için 5 milyar dolar olarak belirlemişti.