Tüyler ürperten deneyler
Boğanın beynine yerleştirilen bu bilgisayar çipi, istenmeyen hareketlerden duygu kontrolüne, kadar çok geniş bir kontrol öbeği sağlamıştır.
Boğanın beynine yerleştirilen bu bilgisayar çipi, istenmeyen hareketlerden duygu kontrolüne, kadar çok geniş bir kontrol öbeği sağlamıştır.
Ölüleri Diriltme Deneyi California Üniversitesi'nden Robert Cornish 1930'larda öleni geri getirmenin bir yolunu bulduğuna inanmıştı. Bu çözüm yolu, kanın kimyasal karışımlarla bir tahterevallideymiş gibi bir aşağı bir yukarı doğru akıtılmasıydı.
Ardından onları tahterevalli tekniğiyle hayata döndürmeye çalıştı, bazı denekler ağır beyin hasarı, bilinçsizlik ve körlükle hayata döndürülseler de, çok yaşayamadan öldüler.
Cornish deneyini bir grup köpek üzerinde gerçekleştirmek için önce iki köpeği boğarak öldürdü ve bu köpeklerin damarlarına adrenalin ve pıhtılaşmayı önleyici bir karışımı enjekte etti.
LSD Aşılama Deneyi 1962 yılında Oklahoma Üniversitesi’ndeki araştırmacılar 14 yaşındaki Tusko isimli bir file bir insana verilebilecek LSD dozajının 3000 katı LSD enjekte etti.
Medikal alanda bilinen en etkili uyuşturuculardan biri olan LSD’nin etkisiyle dehşete kapıldığı için tuhaf seslerle bağırarak kendi etrafında dönen fil 1 saat sonra dayanamayıp yıkıldı ve titreyerek öldü.
Cinsel İçgüdü Deneyi Hindilerin cinsel yaşamını araştıran Pensilvanya Eyaleti Üniversitesi araştırmacıları, canlı gibi görünen dişi bir hindi maketini erkek hindilerin önünde parçalara ayırdılar.
Fakat maketten geriye sadece bir sopanın üstünde bulunan sahte bir dişi hindi kafası kalmışsa da, bu durum erkek hindileri uzaklaştırmamış, aksine çok daha arzulu hale getirmişti.
Hindiler çiftleşirken, dişisinin en fazla kafasını gördüğü için erkek hindiye dişi hindinin kafası, vücudundan daha çekici gelmektedir.
Yüz İfadeleri Deneyi Bir psikolog olan Carney Landis 1924’te bütün insanların şaşırma veya iğrenme gibi duygulara aynı yüz ifadeleriyle tepki verip vermediğini ölçmek istedi.
Bunun için bir grup gönüllüyü laboratuvarına getiren Landis, kas hareketlerini düzgünce gözlemleyebilmek için gönüllülerin yüzlerine yanmış şişe mantarıyla çizgiler çizdi.
Daha sonra deneklere amonyak koklattı, caz müziği dinletti, cinsel içerikler izletti, ellerini kurbağa dolu bir sepete soktu ve en sonundaysa tüm deneklere canlı bir farenin başını kesmelerini söyledi ve çoğunluk denileni yaptı.
Sonuç olarak; itaatkar denekler farelerin başlarını keserken bile tek bir karakteristik yüz ifadesi göstermediler.
Dans Eden Cesetler Elektriğin insan bedenini kıpırdattığını öğrenen Giovanni Aldini, elektrik akımıyla ölü insanları diriltme fikrini kafaya takmıştı.
Bu deneyi 1803’te karısını ve çocuğunu boğarak öldürdüğü gerekçesiyle idam edilen George Forster’ın cesedi üzerinde denemiş ve ölü katilin önce çenesi hızlıca titremeye başlamış, kasları kontrolsüz bir şekilde harekete geçmiş, bir gözü açılmış ve sağ kolu kalkmıştı.
Beyin Kontrolü Deneyi 1960’lı yıllarda nörolog Jose Delgado vahşi bir boğanın beynine elektriksel titreşimleri etkileyebilen ve uzaktan kumanda edilebilen bir tür bilgisayar çipi yerleştirmişti.
Bir arenaya çıkartılan azgın boğa Delgado’ya saldırmak için koşmaya hazırlanırken Delgado boğanın beynindeki elektrotlara sinyal göndererek saldırmasını engellemiş ve onu kısmen kontrol altına alabilmişti.