Son model savaş teknolojileri
Askerilerin 90 kiloya kadar olan yükleri saate 16 kilometrelik bir hızla taşıyabilmeleri için tasarlanmıştır
Askerilerin 90 kiloya kadar olan yükleri saate 16 kilometrelik bir hızla taşıyabilmeleri için tasarlanmıştır
Lockhead Martin lisansıyla 26 Şubat 2009 tarihinde AUSA Kış Sempozyumu'nda alenen duyrulmuştur.
Yön değiştirebilen mermi EXACTO dünyanın ilk hedefi belirlenebilen kurşunu. Yani silahtan çıktıktan sonra gittiği yön değiştirilebiliyor.
Mikro Elektronik silahlar MEMS sitemi günümüzde var olan mekanik ve elektrik sistemlerin entegre ve minyatür versiyonları olup, mikro boyunlarda olan sistemlerdir.
Düşmanın fark edemeyeceği böcek robot patlayıcılar veya casuslar olarak üretilen bu sistemler üzerinde çalışmalar devam etmektedir.
FALCON HTV-2 Roketle fırlatıldıktan sonra kendi başına manevra kabiliyetine sahip bu insansız hava aracı, atmosferde inanılmaz büyük bir hıza ulaşabiliyor.
HTV-2'nin hızındaki bir uçağın, New York City ile Los Angels arasını 12 dakikada kat etmesi mümkün.
Lazer silahları (HELLADS) Lazer silahları birden fazla hedefi, ışığın hızını ve gücünü kullanarak vurmak için geliştirilmekte.
Lazer silahları (HELLADS) Aslında lazerlerin silah olarak kullanılması yeni bir fikir değil; ancak şu an var olan lazer sistemleri çok büyük olduğu için savaş uçaklarına bağlanması çok zor.
Lazer silahları (HELLADS) ABD'nin savaş gemisi üzerine monte ettiği 150 kilowatt gücündeki bu silahın yeterince hafif hale getirildikten sonra uçaklarda da kullanılması planlanıyor.
Maynetik patlayıcı cephane (MAHEM) Adını X-Men serisinin kahramanlarından Magneto ile paylaşan silah, içindeki metali hedefe göndermek için bir manyetik alandan faydalanıyor.
Minik birer tankı andıran bu silahlar, mayın döşenmiş arazilerde veya yoğun düşman askeri olan bölgelerde imha için kullanılıyor.
Şu an ilk modelleri ABD ordusu tarafından kullanılmakta...
Uydu Kinetik Bombardımanı Uydulara mızrak şeklinde bir şarjör takılarak yapılan bir silah çeşididir. Mızrak ateşlenip atmosferden bozulmadan yere ulaştığında oluşturduğu kinetik enerji, bir nükleer bombadan daha güçlü olacaktır.
Uydu Kinetik Bombardımanı Kullanımı tam anlamıyla illegaldir. Fakat bazı ülkelerin uydularını koruma adı altında bu mızrakların kullanıldığı söylenmektedir.
Aktif Önleme Sistemi Bu silah, yüzlerce metreye ulaşabilen elektromanyetik ışınlar yolluyor.
Aktif Önleme Sistemi Işınlar insanların derilerinde ısınmaya yol açıyor ve bulundukları yerden uzaklaşmaya zorluyor.
Şu ana kadar 11 bin kez denenmiş ve uzmanlara göre güvenli. Kalıcı etkisi yoktur.
Elektromanyetik Railgun Silahı Barutsuz elektromanyetik raylı sistemli bu silah, Amerika tarafından Virginia eyaletinde test edildi.
Elektromanyetik Railgun Silahı Test edilen elektromanyetik Railgun silahı, mermisini sesten 7 kat fazla hızla hedefine yolluyor.
Elektromanyetik Railgun Silahı Railgun silahıyla ateş edilen bir hedef.
Nanoteknolojik Zırh (TALOS) ABD ordusu, özel harekat ve operasyon timlerinin ihtiyaç duyduğu korumayı sağlamak amacıyla geleceğin süper zırhını geliştiriyor. "TALOS" ismi verilen proje; Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, ABD Ordusu Kara Kuvvetleri Ar-Ge Mühendisliği Komutanlığı (RDECOM) ile savunma sanayisinin önde gelen firmaları arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Teknoloji gelişiyor, savaşlar için kullanılan silahlara da yansıyor. İşte dünyanın geldiği son noktayı gösteren savaş makineleri...
Evrensel insanlı yük taşıyıcı sistem (HULC) ABD'li askeri sanayi şirketi Lockheed Martin tarafından tasarlanan bu makine hidrolik sistem üzerine kurulmuş, insan biçimli bir dış iskelettir.