Nasa yapamadı Hindistan yaptı!
Yeniden Kullanılabilir Roket!Hindistan'da üretimi gerçekleştirilen rokette yeni bir teknoloji kullanıldı. Son yıllarda meydana çıkartılan ve roketin parçalanması yerine tekrar tekrar kullanılmasını sağlayan yeniden kullanılabilir roket teknolojisi ile üretilen roket bu açıdan da bir ilk olma özelliğini taşıyor
Yeniden Kullanılabilir Roket! Hindistan'da üretimi gerçekleştirilen rokette yeni bir teknoloji kullanıldı. Son yıllarda meydana çıkartılan ve roketin parçalanması yerine tekrar tekrar kullanılmasını sağlayan yeniden kullanılabilir roket teknolojisi ile üretilen roket bu açıdan da bir ilk olma özelliğini taşıyor
Ve Gönderildi Andhra Pradesh şehrinden gönderilen roket hakkında detaylar da verilirken, yüksekliğin 6,5 metre, ağırlığın ise 1.75 ton olduğu roketin saatte ortalama 70 kilometre hız ile ilerlemesi bekleniyor.
Yeni teknoloji ile üretilen roketin maliyet açısından oldukça uygun olduğu ve yeniden kullanılabilir olması ile birlikte ayrı ayrı roket maliyetlerini önlediği açıklanırken, uzay keşiflerinde büyük bir kolaylık sağlayacak. 2013 yılının ardından Hindistan tarafından yapılan en önemli girişimlerden birisi bu proje olurken, Hindistan2da bu alanda daha fazla çalışmanın yapılacağı belirtildi. 10 yılık süre içerisinde ikinci bir roketin de gönderileceği belirtilirken, Hindistan'ın uzay sektöründe gerçekleştirdiği bu atılım dünya genlinde ses getirmeyi başardı.
Beş yıldan beri üretimlerin sürdüğü ilk insansız uzay mekiği, Hindistan'dan yollandı.
Uzay çalışmalarına katılmak ve bu alanda farklı projeleri geliştirmek isteyen Hindistan yönetimi 5 yıl önce başlattığı projesini nihayet sonlandırdı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada mini uzay aracının gönderildiği belirtilirken, beş yılın ardından Hindistan ilk insansız uzay mekiğini uzaya yollama başarısı gösterdi. Üstelik bu teknoloji yeni roket teknolojisini de kullanıyor.