İşte bilim dünyasının geleceği!
“Heykel estetiğiyle tarımın mucizelerini bir araya getirmeyi amaçlayan” Van Aken, önce birkaç ağacı henüz köklerini yeni salarken birleştiriyor, daha sonra ise aşılama yöntemiyle, tek bir gövdede toplanan farklı ağaç sayısını 40’a kadar çıkarıyor.
“Heykel estetiğiyle tarımın mucizelerini bir araya getirmeyi amaçlayan” Van Aken, önce birkaç ağacı henüz köklerini yeni salarken birleştiriyor, daha sonra ise aşılama yöntemiyle, tek bir gövdede toplanan farklı ağaç sayısını 40’a kadar çıkarıyor.
40 meyvelik bir ağacı hazırlamak için yaklaşık 5 yıla ihtiyacı olduğunu söyleyen Van Aken, şu an 16 farklı ağacın yetişme sürecinde olduğunu belirtti.
ABD’nin dört bir yanında yetişmekten olan 16 adet “40 meyveli ağacın” bünyesinde vişne, şeftali, kayısı ve badem gibi çok sayıda meyve Van Aken, hem bir sanat çalışması hem de bilimsel deney olarak tanımladığı projenin amacının...
Yiyeceleri nasıl üretilebileceğini yeniden düşünmeye teşvik etmek olduğunu söyledi. Bugüne kadar yetiştirdiği ağaçların müzelerde, parklarda ve kişisel sanat koleksiyonlarında bulunduğunu belirten Van Aken, kendi evinde bu ağaçlardan birine sahip olan...
İnsanların, tüm meyve ihtiyacını tek bir bitkiden karşılayabildiğini ifade etti. Van Aken, “Bir meyve türünden gereksiz miktarda çok üreten birçok ağaç yerine, 40 çeşit meyveden yeterli miktarlarda üreten bir ağaç çok daha iyi.
Ayrıca, her meyvenin ortaya çıktığı dönem farklı olduğu için, hiçbir zaman meyvesiz kalmıyorsunuz. Temmuz ile ekim arası çok yoğun ve güzel bir dönem oluyor” dedi.
Takvimler 2025’i gösterdiğinde bilim dünyasının size neler sunacağını merak ediyor musunuz?
Yakıt sıkıntısı, çevre kirliliği veya ölümcül hastalıklara çözüm düşündüğünüzden daha çabuk geliyor olabilir! Thompson Reuters IP & Science, bilimsel araştırmalar ve patent başvurularını değerlendirdi, gelecek ile ilgili 10 büyük tahminde bulundu...
Ruh ve sinir hastalıklarında düşüş Zihinsel hastalıkların geleceğimizi tehdit ettiği görüşünün giderek yaygınlaşıyor olması sizi korkutmasın!
Thompson Reuters’ın raporuna göre, sinir sistemini yıpratan patojenik kromozomlara odaklı araştırmalar, bu tip hastalıkların tanı ve tedavi sürecini kısaltabilecek. Bu gelişmeler 2025 yılında daha az bunama vakalarının görüleceği anlamına geliyor.
Her yerde güneş enerjisi Çevre aktivistlerine müjde! 2025 yılında güneş enerjisi, dünyanın en büyük enerji kaynağı haline gelecek.
Çeşitli yollardan elde edilebilecek güneş enerjisi evlerimizi ısıtmak ve sıcak su elde etmek için kullanılabilecek. Elektronik aletlerin dahi güneş enerjisi ile çalışacağı günler de çok uzak değil…
Tip 1 Diyabet’e çözüm Erken yaşta kendini gösteren Tip 1 Diyabet, Tip 2 kadar yaygın olmasa da sayısı günümüzde gittikçe artan bir hastalık.
Thompson Reuters ise, rakamlara rağmen diyabet hastalarının gelecekte insülin iğnesi olmayacağını iddia ediyor! Genomik boyutta yapılacak genetik düzenleme ve tedaviler, bu hastalığa sebep olan genleri etkisiz hale getirecek.
Daha etkili ilaçlar İlaç tedavilerinden sonuç alamamanın verdiği hayal kırıklıkları da 2025 yılında sona eriyor!
Kişilerin rahatsızlıklarına özel olarak üretilebilecek ilaçlar, her insanda farklı proteinlere bağlanıp antikor üretebilecek. Mutasyona uğramış genler ile ilgili veriler de o kadar artacak ki, göğüs ve akciğer kanseri gibi hastalıklar tarihe karışacak…
Plastik atık da ne demek? Thompson Reuters’ın tahminleri doğru çıkarsa eğer, plastik atıklar 2025’de konuştuğumuz konular arasında olmayacak, deniz kıyılarını çöpler süslemeyecek.
Rapora göre, yiyecek ve içecek ambalajları yakın gelecekte tamamen bitkilerden elde edilen selüloz ile üretilecek.
Elektrikli uçaklar 2025 yılında bir yerden başka bir yere nasıl gideceğinizi merak ediyorsanız işte cevabı!
Lityum iyon piller ve hidrojenin depolanması alanlarında kaydedilecek ilerlemeler, elektrik enerjisi ile çalışan küçük uçakların çok yakında gökyüzünde dolaşacağına işaret ediyor.
Kıtlığa son! Teknolojik gelişmeler 2025 yılında açlık sorununu da çözebilecek gibi görünüyor. Düşük enerjili LED ampulleri, yakın gelecekte kapalı alanlarda tarım yapılmasını ve kısa sürede ürün elde edilmesini mümkün kılacak.
Bu teknoloji, bitki DNA’larının hastalıklara karşı dayanıklı olacak şekilde kodlanmasına da imkan verecek.
Dijital bir dünya Mutfağınızdaki buzdolabından, dünyanın diğer ucundaki organik tarımcıya kadar her şeyin internet üzerinde birbirine bağlı olacağı bir dünya bizi bekliyor!
Rapora göre, kablosuz ağlar ve 5G teknolojisi, 2025 yılına kadar fiziksel uzaklık kavramını devre dışı bırakacak.
Işınlanma Işınlanma sadece filmlerde gerçek olur diyorsanız, yanılıyor olabilirsiniz! Işınlanma ile ilgili yankı uyandıracak gelişmeleri duymamız an meselesi.
Thompson Reuters, 2025 yılında kuantum ışınlama teknolojisinin test edilmiş olacağından emin olduklarını söylüyor.
Genetik mühendislik, bir insanın ihtiyacı olan tüm meyveleri bir ağaçta toplamak için yola çıktı. ABD’li profesör Sam Van Aken, aşılama işlemi sayesinde bir ağaçta 40 farklı meyve yetiştirebiliyor.
Melez ağaç, aynı zamanda rengarenk çiçekleri ile de ön plana çıkıyor. New York'ta bulunan bu melez ağaç özellikle yazları pembe, kırmızı ve beyaz gibi etkileyici renkte çiçekler açıyor.