İnsanlık için biyoçip dönemi başlıyor! Android'e dönüşeceğiz!
Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, genellikle vücut organ naklini reddetmeden hemen önce meydana gelen sıcaklık dalgalanmalarını tespit edebilen biyoelektrik bir implant geliştirdi.
Sensör tırnaktan daha küçük ve yalnızca 220 mikrometre kalınlığında. Bu yeni sensör teknolojisi, organı çevreleyen ve koruyan böbrek kapsülü adı verilen böbrek lifli katmanına doğrudan oturacak kadar ince. Cihaz, kan akışındaki ve sıcaklıktaki değişiklikleri sürekli izleyerek çalışıyor. Dahili termometre, 0,004 santigrat derece kadar küçük artışları algılayabiliyor. Bir düzensizlik tespit edildiğinde, güç sağlamak için mikro düğme pil içeren sensör, akıllı telefon veya tablet aracılığıyla hastayı veya doktoru uyarmak için Bluetooth'u kullanıyor. Herhangi bir artış tipik olarak, transplant reddinin potansiyel bir işareti olan iltihaplanmaya işaret ediyor.
Organ naklini içeren herhangi bir ameliyattan sonra reddedilme riski oldukça yüksektir. Sensör özellikle böbrek nakilleri için geliştirildi ancak karaciğer ve akciğerler de dahil olmak üzere diğer organlar için de işe yarayabilir.
İnsanlık için biyoçip dönemi başlıyor! Android'e dönüşeceğiz!
Vücudunuzun bağışıklık sisteminin yeni organa yabancı bir cisim gibi davranıp ona saldırması sonucu ortaya çıkan nakil reddini tespit etmek kritik öneme sahiptir. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı ret belirtilerini yeterince erken tespit ederse, tıbbi müdahale yeni organın yeni konakçıda korunmasını sağlayabilir.
Reddedilmeyi tespit etmek için mevcut "altın standart", nakledilen organdan bir doku örneğinin alındığı ve ardından laboratuvarda analiz edildiği bir biyopsi. Ancak biyopsiler invazivdir ve kanamaya neden olabilir ve enfeksiyon riskini artırabiliyor.
Türünün ilk örneği olan yenilikçi bir ürün geliştirmelerine rağmen, Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacıların hala kat etmesi gereken uzun bir yol var. Cerrahi pazarında herhangi bir etki yaratmadan önce hala insanlar üzerinde klinik ortamda test edilmesi gerekiyor.