Hintliler bunu da yaptılar!

Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı, sisten su üreten bir cihaz icat etti.

Hintliler bunu da yaptılar!

Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı, sisten su üreten bir cihaz icat etti.

Sürdürülebilir Kimya ve Mühendislik dergisinde yayınlanan araştırmayı, “Kurak ve yarı kurak alanlarda yetişen pek çok bitki var ve bu bitkiler su ihtiyaçlarını havadan karşılıyorlar. Onlar yapabiliyorsa biz neden yapamayalım diye düşündük” diyerek özetleyen Doçent Doktor Venkata Krishnan, araştırma için bir zambak türünün incelediklerini belirtti.

Hindistan’ın içme suyu problemine de işaret eden araştırma grubu, sadece yasalar ve davranışsal değişimlerin bu problemi çözmeye yetmeyeceğini ve doğadan ilham alan teknolojik yeniliklere gerek olduğunu ifade ettiler.

Bunun dışında geçtiğimiz günler bilim insanları, sıtma ve dang humması hastalıkları yüzünden her yıl yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan sivrisinek türlerini kontrol altına almak için yeni bir yöntem geliştirdi.

Hintliler bunu da yaptılar!

Hintliler bunu da yaptılar! - Resim : 1

İngiltere'nin Imperial College Üniversitesi çalışanları, laboratuvardaki sivrisinek popülasyonunu tamamen ortadan kaldırmak için gen düzenlemesini kullandı. 

Nature Bitotechnology isimli derginin yayınladığı araştırmaya göre, bilim insanları gen değiştirme teknolojisini kullanarak dişi sivrisineklerin üremesini engellemeyi başardı. Araştırmacılar, normal 450 sivrisineğin arasına genetiğini değiştirilmiş 150 sivrisinek karıştırdı.

Bir sonraki nesildeki sivrisinekler hem erkek hem dişi karakteristiği gösterdi ve üreme kabiliyetini kaybetti. Böylelikle laboratuvardaki Anopheles Gambiae türündeki sivrisinekler kendiliğinden 7-11 nesil içinde tamamen tükendi.