Hiç görmediğiniz güneş sistemi fotoğrafları
Michael Benson'ın yeni kitabı 'Otherworlds' (Diğer Dünyalar) Güneş Sistemi'ne daha önce hiç görmediğiniz açılardan bakıyor. Benson, çoğu NASA tarafından çekilen fotoğraflardaki ilginç detayları bir araya getirdi. İşte Popular Science'ın yer verdiği o foto
Venüs'teki lav akıntıları. Solda ise bir meteorun neden olduğu krater görülebilir.
Dünya ve Ay aynı karede... Dünya ve Ay'ın bir yarılarının karanlık olması büyüleyici bir görüntüye neden olmuş.
Mars'ta Valles Marineris kanyonundan bir kare.
Eros asteroidinin hareketini gösteren bir kare. Birden fazla fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulmuş. 433 Eros olarak bilinen bu gök cismi 1898'de keşfedildi. Kendi çevresindeki dönüşünü 5 saatte tamamlayan bu göktaşı keşfedilen cisimler arasında Dünya'ya en yakın geçeni. Eros'ta altın, gümüş, çinko, alüminyum vb. metallerin olduğu düşünülüyor.
Sağ tarafta Jüpiter'in ikinci en yakın uydusu Europa ve solunda Jüpiter'in ünlü kırmızı lekesi. Europa Ay'dan biraz daha büyük.
Satürn'ün üstten görünüşü. Etrafındaki yüzük halkaları dikkat çekici. Güneş Sistemi'ndeki en göz alıcı cisim. Gezegenin yüzüklerine düşen gölgesiyle bu fotoğraf paha biçilmez bir görsellik sunuyor.
Bu da Uranüs ve halkaları. Belki Satürn kadar etkileyici değil ancak yine de görmeye değer. Uranüs'ün halkaları 1977 yılında keşfedilmişti. Uranüs'ü ise 1781'de William Herschel keşfetmişti.
Neptün ve sağ alta yakın konumda görünen uydusu Triton. Voyager 2'nin gönderdiği bu fotoğraf gerçekten etkileyici. Voyager uzay aracı halen o bölgeden sinyal göndermeyi sürdürüyor.
Plüton ve pusu. New Horizon tarafından 2015 temmuz ayında çekilen bu fotoğraf müthiş bir manzara sunuyor.
Merkür Güneş'in etrafından dönerken görülüyor. Siyah nokta Merkür'ün ta kendisi.