Güzleri bozuk kişiler nasıl görür?
2. "Şaşılık" durumunda ise görüş bu şekildedirİki gözden biri tam olarak odaklanamadığı için beyin görüntüyü %100 olarak birleştiremez. Bu şaşı olan insanların büyük bir çoğunluğunda geçerlidir.
2. "Şaşılık" durumunda ise görüş bu şekildedir İki gözden biri tam olarak odaklanamadığı için beyin görüntüyü %100 olarak birleştiremez. Bu şaşı olan insanların büyük bir çoğunluğunda geçerlidir.
3. Miyop Miyop olan insanlar yakını net fakat uzağı bulanık görürler.
4. Hipermetrop Arkaplandaki nesneler net iken, yakındaki nesneler fludur.
5. Kısmi Körlük Bu görüş, kişiyi tamamen karanlığa boğmaz. Kişi renkleri ve ışığı seçebilir fakat çoğu şey fludur. Kesinlik ve netlik yoktur.
6. Görme Kaybı Hayatlarının bir döneminde görüşünü kaybeden insanların çoğu bu şekilde görür. Sadece ışığı ayırt edebilirler. Renk ve şekil ne yazık ki yoktur.
7. Tam Körlük Ne yazık ki görme engelli insanlar hayatı bu şekilde görür.
8. Renk Körlüğü Renk körlüğü birçok dala ayrılır. Fakat buradaki resimde de görüldüğü gibi bu kişi kırmızı ve yeşil rengi doygun olarak göremiyor.
9. Yeni doğmuş bir bebek görüşü de bu şekildedir... Temel olarak bir bebek, yalnızca ışığın varlığını ve yokluğunu görebilir.
10. 1 aylık bebek görüşü ise tam olarak şu şekildedir
11. Son olarak sarhoş bir bünye, etrafını şu şekilde silik olarak görür
Görme bozukluğu olan biri, ya da yeni doğan bir çocuk... Bu iki farklı kişi dünyayı nasıl görür? Gelin cevabına birlikte bakalım. Pek çoğumuz sağlıklı bireyler olsak da bazılarımız dünyayı sağlıklı kişilere nazaran büyük farklılıklar ile görür. Hadi gelin şimdi bu farklı fiziksel özelliklere sahip kişilerin dünyayı nasıl gördüğüne birlikte bakalım.
1. Sağlıklı kişi görüşü bu şekilde oldukça nettir...