Dünyayı değiştiren ama bilinmeyen kadınlar
3. Harriet Tubman Amerikan İç Savaş sırasında Birlik Ordusu için Amerikan kölelerinden ve silahlı casusundan. Tubman, kendisi kaçan bir köle olarak, yüzlerce kölenin Yeraltı Demiryolları vasıtasıyla Güney'den kaçmasına yardım etti. İç Savaş sırasnda Birlik askerlerini emzirdi ve casusluk görevlerini büyük kişisel riske attı. Onun eylemleri ona "Halkının Musa'ları" lakabını kazandırdı.
3. Harriet Tubman Amerikan İç Savaş sırasında Birlik Ordusu için Amerikan kölelerinden ve silahlı casusundan. Tubman, kendisi kaçan bir köle olarak, yüzlerce kölenin Yeraltı Demiryolları vasıtasıyla Güney'den kaçmasına yardım etti. İç Savaş sırasnda Birlik askerlerini emzirdi ve casusluk görevlerini büyük kişisel riske attı. Onun eylemleri ona "Halkının Musa'ları" lakabını kazandırdı.
4. Sojourner Truth, kölelik karşıtı ve kadın hakları savunucusu. Sojourner Truth, 1826'da bebeği ile kölelikten kurtuldu. 1828'de hakikat, oğlunu mahkemeye çıkarmak için bir dava açtı ve dosyayı kazandı- ve beyaz bir adam üzerinde böylesine bir zafer elde eden ilk siyah kadındı. 1883'te ölümüne kadar sivil haklar ve kadın hakları için açık sözlü bir savunucuydu.
5. Mary Edwards Walker, ABD tarihinde, Onur Madalyası alan tek kadın. Amerikan İç Savaşı'nın başlangıcından sonra Walker, Birlik Ordusu'na yardım etmek için Washington, DC'deki bir askeri karakolda cerrah olarak görev yapmaya gönüllü oldu. Nisan 1864'te Konfederasyon ORdusu tarafından yakalandı ve o yılın Ekim ayında serbest bırakılana kadar bir savaş esiri oldu. Walker, bir tutsak olarak kaldığı süre boyunca, tutsağının "kadınsı" giyinme emirlerinden kaçındı.
6.Marie Curie, Nobel ödülünü iki kere kazanan tek kadın. 1903'te Curie'ye radyoaktivite üzerine yaptığı fizikte Nobel Ödülü verildi ve 1911'de polonyum ve radyum elementleri üerine yaptığı çalışmada kimya alanında ikinci bir Nobel Ödülü aldı.
7. Edith Wharton, edebiyat için ilk Pulitzer Ödülünü alan kadın. Amerikan romancı, kısa öykü yazarı ve tasarımcısı, Masumiyet Çağı adlı romanıyla edebiyat için 1921 Pulitzer Ödülü aldı.
8. Dorothy Levitt, otomotiv yarışının öncüsü. 1906'da kadınların dünya hız rekorunu kırarak 96 mph hız kaydetti
9. Helen Keller, yazar, aktivist ve , Edebiyat Fakültesi mezunu derece ile kazanan ilk kör ve sağır insandır. Keller, engelliler, kadınların oy kullanma hakları ve üreme hakları konularında savunuculuk yapmak için muazzam bir varlıktı. 980'de, Keller'in 100. doğum gününde, eski cumhurbaşkanı Jimmy Carter, 27 Haziran'ı Pennsylvania'da Helen Keller Günü olarak belirledi.
10. Sarah Breedlove, ABD tarihinde ilk kendi mirasını oluşturmuş kadın milyonerdir. Özellikle siyah kadınlar için tasarlanmış bir dizi güzellik ürünü geliştirdikten sonra Breedlove kendini bir santral girişimcisi ve Amerikan yeniliğinin simgesi olarak kurdu.
11. Jeannette Rankin, Amerika Birleşik Devletleri'nde ulusal ofisi olan ilk kadın. Rankin, 1916 ve 1940 yıllarında ABD Temsilciler Meclisine seçildi. Ayrıca Amerikan kadınlarına tam oy hakkı veren 19. Anayasa Değişikliğinin getirilmesinde kilit rol oynamıştır.
12. Amelia Eearhart, Atlas Okyanusunda tek başına uçan ilk kadın havacıdır. Earhart, rekor kıran yolculuğunu Amerika'dan İrlanda'ya yaklaşık 15 saat içinde tamamladı. 1937'de dünyayı dolaşmaya çalışırken, uçakları Pasifik Okyanusu'nda esrarengiz bir şekilde kayboldu.
13. Margaret Sanger, doğum kontrol terimini yaygınlaştıran ve Planlı Ebeveynlik için temel oluşturan üreme hakları aktivistidir. 17 Nisan 1929'da çekilen bu resimde Sanger ağzını bantlayarak Boston'da doğum kontrolü hakkında konuşmasına izin verilmemesi üzerinde protesto gösterdi. Harvard profesörü Arthur M.Schlesinger'ın hazırladığı konuşmayı Sanger yerine 800 kişilik bir kalabalığın önünde sessizce durduç
14. Annie Oakley, amansız keskin nişancı ve Amerikan simgesi. Oakley, 1885-1902 yılları arasında Buffalo Bill'in Wild West Show'da sergi atıcı olarak performans gösterdi ve 15 yıllık olguyu uluslararası yıldıza dönüştürdü.
15. Jane Adams, Nobel Barış Ödülü alan ilk Amerikalı kadın. Topluluk reformu, kadın seçme hakkı ve sosyal hizmet alanındaki geniş katkılarından dolayı Adams 1931'de Nobel Barış Ödülü aldı.
16. Margaret Bourke-White, Amerikalı ilk kadın savaş muhabiri. İkinci Dünya Savaşı sırasında Bourke-White, aktif muharip bölgeleri kullanan ilk kadındı ve Nazi güçleri işgal edildiğinde Moskova'da tek fotojikçi oldu. 1936'da eseri Life dergisinin ilk kez kapağında ortaya çıktı.
17. Gwendolyn Brooks, Pulitzer Ödülünü şiiri ile kazanan ilk siyahi kadın. Brooks, 1950'de 32 yaşındaki annesi ve yarı zamanlı sekreteri olarak, Annie Allen adlı metni için Pulitzer Şiir Ödülü'ne layık görüldü.
18. Rosa Parks, Amerikan sivil haklarının aktivisti ve simgesi. Bu fotoğrafı, 1 Aralık 1955'te Alabama'daki bir Montgomery yolunda beyaz bir yolcunun koltuğunu bırakmayı reddettiği için tutuklandığında çekilen Parks'ın bu eylemi, Montgomery Otobüs Boykotları'nı başlattı ve Amerikan sivil hakları mücadelesinde kilometre taşı haline geldi.
19. Elizabeth Eckford, Arkansas'ın Little Rock şehrinde yer alan ilk siyahi öğrencisidir. 1957'de o, NAACP'nin yasal işleminden sonra federal bir mahkeme tarafından Little Rock Merkez Lisesi'ne üye olan dokuz siyah öğrenciden biriydi. Eckford, okulun ilk gününden bu resimde düşmanca çığlıkları görmezden geliyor ve diğer öğrencilerin bakışları eşliğinde sınıfına yürüyor.
20. Shirley Chisholm, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'ne seçilen ilk siyah kadın. 1968'den bu resimde Shirley Chisholm, Brooklyn'in 12. Bölgesindeki kongre seçimlerinde kazandığı zafer işaretini veriyor. Kongreye seçilen ilk Afrikalı Amerikalı kadın olmak için sivil haklar lideri James Farmer'ı mağlup etti.
21. Valentina Tereshkova, uzay boşluğunda seyahat eden ilk kadın.
22. Indira Gandhi, bugüne kadar Hindistan'ın ilk ve tek kadın başbakanı. 1966'da Gandhi, Hindistan'da başbakanlık yapan tek kadın oldu. 1984'te iki koruması tarafından katledilmeden önce 1980'de bir kez daha başbakan seçildi.
23. Barbara Jordan, Güney'de ABD Temsilciler Meclisi'ne seçilen ilk siyahi kadındı. Temmuz 1974'te çekilmiş bu resimde, Jordan, Başkan Richard Nixon'un Washington DC'de görevden alınması konulu duruşmada Hose Yargı Komitesinde görülüyor.
24. Junko Tabei, Everest Dağı'na tırmanan ilk kadın. Japon dağcı, 16 Mayıs 1975'te Nepal'deki Everest Dağının zirvesine tırmanan ilk kadın oldu
25. Maya Lin, Vietnam Anıtı sanatçısı, tasarımcısı ve mimarı. 13 Kasım 1982'den bu resimde, sadece 23 yaşında olan Maya Lin, Vietnam Anıtının ithafı sırasında duruyor. Lin, savaş anıtını tasarlamak için halka açık bir yarışmayı kazandığında 21 yaşında bir lisans öğrencisiyd
26. Sally Ride, uzaydaki ilk Amerikalı kadın. 32 yaşındayken Sally Ride, uzay mekiği Challenger'da bir ekip üyesi olarak 1983'te yıldızlara gitti.
27. Margaret Thatcher, ilk kadın İngiliz Başbakanı. 1979-1990 yılları arasında Birleşik Krallık'ın başbakanı olarak görev yapan Thatcher, bu görevde kalan ve en uzun süre hizmet veren ilk kadın İngiliz politikacı seçildi.
28. Dr. Mae C. Jemison, mühendis, doktor ve dünyayı dolaşan ilk siyahi kadın. Eylül 1992'den bu resimde Dr. Jemison, ABD/Japonya ortak misyonunda bilim misyonu uzmanı olarak Endeavour uzay mekiğinde gemide gösterildi. Autogenic Geri Besleme Eğitim Denemesi'nin bir kısmı için, bir dizi kafa bandı ve bir dizi fizyolojik değerlendirme için diğer izleme cihazları giyiyor.
29. Madeleine Albright, ilk kadın ABD Dışişleri Bakanı. Albright oybirliği ile ABD Senatosu tarafından 99-0 oyla onaylandı ve 23 Ocak 1997'de yemin etti.
30. General Ann E. Dunwoody, dört yıldızlı general sıralamasında ki ilk kadın. 2008 yılında ABD Ordusu'ndan General Dunwoody, ABD tarihinin dört yıldızlı general sıralamasında ilk kadın hizmet üyesi oldu.
31. Hillary Clinton, büyük bir ABD siyasi partisi (2016) tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen ilk kadın aday. Güçlü siyasi bir kariyerin ardından eski birinci bayan, Demokrat Partinin ABD başkanlığına resmen aday olmasını kabul ederek, 28 Temmuz 2016'da ABD tarihini hazırladı.
2. Clara Barton, İç Savaş hemşiresi ve Amerikan Kızıl Haçının kurucusu Barton, Virginia'nın ön cephesindeki hastaneleri işleterek Amerikan İç Savaşı sırasında önemli bir rol oynamıştır. 1881'de bugün Amerika'da faaliyet gösteren ve insani yardım sağlayan Amerika Kızıl Haç'ı kurdu.
1. Susan B. Anthony, kadın seçim hakkı için mücadeleci. Anthony, kadnların oy hakkı savunuculuğunun yanı sıra, köleliğin ve kadınların çalışma haklarının kaldırılması için kapsamlı bir kampanya başlattı.