Bu icatlar çok garip
Michael Pettipas, sahibi olduğu 7 kişilik hız limuzini ile hizmet veriyor.. Bu icatlar çok garip
Michael Pettipas, sahibi olduğu 7 kişilik hız limuzini ile hizmet veriyor.
Soğuk algınlığında mendil aramanıza gerek yok. Başınıza taktığınız rulo sayesinde bu sorunu hızlıca çözebilirsiniz. Sağ taraftaki icat ise sabah saati kapatıp tekrar uyuyanlara kesin çözüm veriyor. Saatin üzerinde bulunan iğneler yataktan fırlamanızı neden olabilir.
Gereksiz '101 Japon İcadı' kitabının yazarı Kenji Kawakami icatlarıyla oldukça şaşırtıyor. Kawakami bu icadıyla göz damlasının hedefe ulaşmasını sağlıyor.
Şeffaf tost makinesi
Koreli tasarımcıların geliştirdiği alışveriş arabası ve bisiklet...
Florida'da bir kuaför kendi geliştirdiği pençe şeklindeki bir saç kesme aletiyle dikkat çekiyor. LoSauro, saç kesiminde bir devrim yaratacağını düşündüğü bir dizi jiletten oluşan pençeler üretmiş. LoSauro'ya göre bu pençeler saç kesim hızını ikiye çıkarıyor. 'Bu fikir 1990'larda aklıma geldi' diyen LoSauro icadını tamamlamak için iki yıl ve 150 bin sterlin harcamış.
Televizyon keyfi için...
Pantolana takılan gözler...
Milenyum yatağı..
Macaristan'da üretilen şeffaf beton...
Havuzda arkadaşlarınızla konuşabilmenizi sağlayan telefon...
Motosiklet parçalarından yapılmış bir koltuk
Motorlu kaykay...
Sadece bir uyku tulumu...
Dünyanın ilk süs balığı oteli Amsterdam'da açıldı.
Köpeklerin seslerinden ne demek istediklerini ve o anki ruhsal durumlarını sensörler vasıtasıyla tespit edebilen cihaz olası sonuçları köpeğin sahibine aktarıyor
BU GÖZLÜĞE GÖZ KIRPIN Gözünüzü uzun süre kırpmadığınızda, bu ekran görüntüyü bulanıklaştırarak sizi göz kırpmaya zorluyor. Gözünüzü kırptığınızda görüntü tekrar netleşiyor.
DOKTOR KORKUSUNA ÇÖZÜM Parlak renkli plastik kulaklığı olan bu alet, medikal ya da dişle ilgili işlemler öncesinde korkan çocukları rahatlatmak için tasarlandı. anestezi gerektiren tıbbi bir operasyon geçirmesi gereken minikler, bilgisayar oyunu oynadıkları sırada oyun konsolundan gelen astezik gaz sayesinde sakinleştirilebilecek ya da uyutulabilecekler. Çocuklar oyuna odaklanmışken, uyutucu gaz şnorkel benzeri bir tüpten salınıyor.
SEVDİKLERİNİZ GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE Ölülerin küllerinin saklandığı geleneksel vazolara yeni bir boyut kazandıran bir şirket, ölen kişinin kafasının şeklinde bir kap yapıyor. Ölen kişinin birkaç fotoğrafından ve üç boyutlu görsel bilgisayar teknolojisinden yararlanılarak yapılan, kül vazosu ölen yakınlarını unutmak istemeyenler için 'harika bir fırsat olarak' sunuluyor.
KOPAN PARMAĞININ YERİNE USB TAKTI Finlandiya'da motorsiklet kazası geçiren bir bilgisayar programcısı, kopan parmağı yerine ucunda USB bulunan bir protez taktı. Geçtiğimiz yaz motoruyla Helsinki yakınlarında kaza yapan Jerry Jalava, hemen hastaneye gitse de doktorlar kopan parmağını yerine dikemeyeceklerini söyledi. Jalava, arkadaşlarının kazanın ardından yaptıkları şakalardan esinlenerek hazırlattığı protez sayesinde 'dünyanın 2 gigabayt'lık tek parmağı'na sahip olduğunu belirtiyor.
Bu da kediler için icat edileni...
EN HİJYENİK TUVALET Üzerindeki sensörler sayesinde klozet kapağı artık otomatik olarak açılıp kapanacak...
SU-JET Su ile çalışan uçan jet. Şimdilik hortumun bağlı olduğu havuzun üzerinde uçabiliyor...
Ostrich Pillow isimli bu tuhaf yastık geçen sene sadece bir konseptti fakat çok yakında seri üretime geçilecek.
Göze epey farklı gelen bu tasarımın özünde kullanıcının normalde rahat edemeyeceği yerlerde dahi rahat ve konforlu bir uyku çekmesi amacı yatıyor. Kişi kafasını ve ellerini bu yastığın içerisine yerleştirip dilediği yerde uyuyabiliyor. Ofislerde öğle arasında veya okulda ders aralarında kullanmak için son derece ideal.
Bu ürünü görenlerin aklına ilk olarak kişinin nereden nefes alacağı sorusu geliyor fakat tasarımcılar kullanıcının nefes alıp vermesi için özel bir boşluk bırakmışlar.
İsveçli mühendisin ürettiği bu cihaz ile öyle bir şeye yarıyor ki...
Cihazın üretimi, dünyada temiz içme suyuna erişemeyen 780 milyon kişinin durumuna dikkat çekmek için UNICEF tarafından başlatılan bir kampanyanın parçası.
Cihazın mucidi üretilen suyun musluk suyundan daha temiz olduğunu da belirtiyor.
İsveçli mühendis Andreas Hammar terli elbiselerden ve ortamdaki neden insanların içebileceği su üreten bir cihaz geliştirdi.
Bu cihazla insanlar ister kendi terini isterse başkasının terini içebilecek...
Hindistan'da Sudhakar Yadav isimli bir adam bilardo masasını otomobile çevirdi. Haydarabad'da yaşayan Yadav'ın dizayn ettiği araç 150 cc'lik motora sahip. Saatte 45 kilometre hız yapabiliyor.
Malta yapımı hem karada hem suda gidebilen otobüs...