Bakteriler denizi ele geçirecek mi?

Bilim insanlarının yaptığı analizler sonucu sualtı yanardağı patlamalarının, denizin bakteriler ile dolacağı ortaya çıktı!

Bakteriler denizi ele geçirecek mi?

Doğa, ekosistemi üzerindeki "sıfırlama" düğmesine basmaya karar verirse ne olur? Cevap, Ekim 2011 ile Mart 2012 arasında El-Hierro'nun Kanarya Adaları'nda gerçekleşen denizaltı volkanik patlamalardan sonra bulunabilir. 

138 gün süren patlamalar, 9 kilometrekare yarıçap içerisindeki tüm canlıları yok etti. Su sıcaklıkları 18.8 dereceye kadar kadar yükseldi. Etkilenen alan karbondioksit ve kükürt hidroksit ile kabarcıklı bir asit çorbasına dönüştüğünde oksijen seviyeleri düştü.

Yine de etkilenen bölgenin deniz yaşamının sonunu damgasını vuran şey, daha önce bilim adamları tarafından belgelenmemiş yeni bir organizmanın başlangıcı oldu.

İspanyol ve İtalyan araştırmacılar, 2014 yılında patlamanın sonrasını incelemek için bölgeyi ziyaret ettiklerinde, 2.000 metre karelik volkanik deniz tabanını örten, yemyeşil ve dalgalı beyaz bakteriler buldu.

Analiz, zehirli denizaltı volkanik ortamlarında hayatta kalmalarına izin veren, benzeri görülmemiş bir metabolik yol dizisi ile aşırı derecede çeşitli bakteri barındıran yaklaşık 3-6 santimetre uzunluğunda filamentlerin bulunduğunu ortaya koydu. Bunlar suyun kükürt bileşiklerini enerji kaynağı olarak kullanabilme yeteneğini de içeriyor.

Bu garip yeni bakterilerin söz konusu olduğu bir sır daha var. Bir başlangıç ​​için, bilim adamları Venus Hair'in nereden geldiğini ve ilk etapta bölgeye nasıl geldiğini anlamaya çalışıyorlar.

1493208187_venus-hair-bacteria-2.jpg