Audi otomobilleri iskelet robotlarla yapıyor
Çalışanlarının verimini arttıran muhteşem Audi yapımı robot.
Şirket bu giyilebilen iskelet robotlarla hem çalışanlarının gücüne güç katıyor hem de yorulmalarına engel oluyor.
Vücuda giyilen robot sayesinde ağırlık kaldırmayı kolaylaştıran kendisi 3 kilo ağırlığında cihaz üst gövde, bel ve uyluğa bağlanan metal çerçeveler, taşıyıcı bir yapıyla birleştiriliyor.
Dış iskeleti takmak için, işçi önce donanımı bir kazak gibi başından geçirip, kayışlarla uyluklarına bağlaması gerekiyor. Ardından, ağırlığı dağıtmaya yarayan iki adet, el büyüklüğünde levha, uylukların üzerine yerleştiriliyor.
Robot özellikle işçilere ağır yükler kaldırıp indirirken destek veriyor. Cihazın ilk deneme süreci gündüz vardiyasında 2 saatken şu an 7 saate kadar çıkarılmış durumda.
Söz konusu teknoloji askeri alanda da bir çok farklı versiyonuyla deneniyor ve rağbet görüyor. Resimde gördüğünüz robot Rus yapımı askeri bir giysi olarak kullanılıyor.
Siyah renge sahip bu cihaz askerin tüm vücudunu koruyor.
Askeri zırh ilk olarak Moskova Bilim Fuarı'nda görücüye çıkmıştı
Zırh motorcu kasklarına benzeyen aksesuarıyla tüm bedeni koruyor, kaskta yer alan siyah cam aslında bir ekran görevi görebiliyor.
Asker bu ekranda Drone'lardan elde edilen görüntüleride görebiliyor. Ayrıca ayaklardaki özel eklemler de belli yüksekliklerden atlandığında vücudun zarar görmesini engelliyor.
Buna benzer bir modelde ASELSAn tarafından üretildi. İsmi ASYa olan askeri robot arazide yol almak zorunda olan askerlerin gücüne güç katıyor.
ASELSAN'ın Arge projesi kapsamında geliştirme çalışmaları devam ediyor.
ASYA, Aselsan'ın yine Türk askeri için geliştirdiği giyilebilir bilgisayar, akıllı muharebe sahası gözlüğü, komuta bilgisayarı gibi teçhizatları taşıyan takım ve tek er komuta kontrol sistemi CENKER ile entegre çalışacak.