Ana rahmindeki hayvanların inanılmaz görüntüleri

Hayvanlar anne karnında nasıl görülür?

Ana rahmindeki hayvanların inanılmaz görüntüleri

"Tasarım" kısaca, az veya çok sayıdaki parçaların bir amaca yönelik olarak düzenli bir biçimde bir araya getirilmesi demektir. Bu tanımlamayı esas alarak bir otomobilin tasarım olduğunu tahmin etmekte güçlük çekmezsiniz. Çünkü ortada bir amaç vardır: insan ve yük taşımak. Bunu gerçekleştirmek için de araba motoru, lastikler, kaporta gibi değişik parçalar bir fabrikada planlanarak bir araya getirilmişlerdir.

Peki ya bir canlı söz konusu ise? Mesela bir kuş ve onun uçuş sistemi de tasarım olabilir mi? Hemen cevap vermeden önce araba için yaptığımız değerlendirmeyi kuş için de yapın. Ortada uçmak gibi bir gaye söz konusudur. Bunun için de içi boş hafif kemikler, bu kemikleri hareket ettirecek güçlü göğüs kasları ve havada tutunmayı sağlayacak nitelikte tüyler kullanılmıştır. Kanatların aerodinamik özelliği vardır, metabolizma ise kuşun yüksek enerji ihtiyacını karşılayacak şekildedir. Kuşun bir tasarım ürünü olduğu ortadadır.

Eğer kuşu bir kenara bırakır ve diğer canlıları incelerseniz, yine aynı gerçekle karşılaşırsınız. Her canlıda son derece iyi düşünülmüş tasarım örnekleri vardır. İncelemeyi biraz daha sürdürürseniz, kendinizin de tasarlanmış olduğunu fark edersiniz. Bu sayfayı tutan elleriniz, hiçbir robot elinin olamadığı kadar işlevseldir, bu satırları okuyan gözleriniz ise dünyanın en iyi kamerasından daha net görüntü sağlamaktadır.

Doğadaki tüm canlılar, siz de dahil tasarlanmıştır. Bu ise, tüm canlıları dilediği gibi şekillendiren, dolayısıyla tüm doğaya hakim olan, üstün güç ve akıl sahibi, Yaratıcı Yüce Rabbimizin eseridir.

Teknoloji geliştikçe varlıkların oluşumundan dünyaya gelişine kadar her şey sır olmaktan çıkıyor. Sıra dışı hayvanların anne karnındaki fotoğrafları görenleri şaşkına çeviriyor. Sonraki sayfalarda ayrıntılarıyla birlikte bu hayvan embriyolarının görüntülerini inceleyebilirsiniz.


Kutup Ayısı: Bu ayı yavrularının şimdiden kalın postları ve minik pençeleri var. İki kardeş samimi bir kucaklamaya bir araya gelmiş, ama doğduklarında kardeş rekabetine kurban gidebilirler. Kutup ayıları doğduktan sonra gezegendeki en iri avcılardan birine dönüşüyorlar.

Yunus: 12 Aylık gebelik döneminin 6. ayındaki şişe burunlu bir yunus görüyoruz. Bu yunuslar sıcak sulara sahip tüm okyanuslarda bulunabiliyorlar. Şimdiden ağzının içindeki dişler ve kuyruğu oluşmuş durumda.


Chihuahua: Daha çok bir ayı yavrusuna benzeyen Chihuahua yavrusu, şimdiden karakteristik özelliklerini kazanmış durumda. Doğduğunda burnu ve dişleri daha da sivrileşmiş olacak.


Çita: Çitalar sudan nefret eder ama bu iki aylık çita plesenta içinde yüzmek zorunda. Bir ay sonra bu yavru hiç yardım olmadan dünyaya gelecek ve en güçlü avcılardan biri haline dönüşecek. İki aylık halinde bile benekleri görülebiliyor.


Yılan: Yine ultrason ile bu mısır yılanı yavrusunu kabuğu sert yumurtanın içinde görebiliyoruz. Bacaklarının olmaması bir uzaylı görünümü vermese de, kuş ve sürüngen ailesiyle benzerlikler gösteriyor. İyi gelişen beyin ve omuriliğini görebiliriz.


Keseli Sıçan: Bu listedeki tek istisna olan bu yavru, ultrason olmadan görüntülendi çünkü henüz cenin iken doğdu. Bu hayvan bir süre sonra annesinin kesesine ilerleyecek ve tekrar doğmayı bekleyecek.


Limon Köpek Balığı: Henüz gelişmemiş yavru püsküllü solungaçlarıyla bir kurbağa yavrusuna benziyor. Bir kaç hafta sonra doğacak ve okyanuslardaki en hızlı avcılardan biri olacak. Balıkların hatta deniz kuşlarının korkulu rüyası olacak.


Penguen: Ultrason sayesinde bu penguen yavrusunu yumurtanın içinde görebiliyoruz. Şu anda yumurta sıvısı içerisinde yüzüyor ve dışarı çıkmasına günler kalmış durumda. Yakında dünyanın en soğuk iklimine göz açacak ve bunun için şimdiden tüyleri oluşmuş durumda. Göbeğinde yumurta sarısının son parçası görülüyor.


Kaplan Köpek Balığı: Köpek balıkları diğer balık türleri içinde oldukça nadir çünkü yavrularını memeliler gibi taşıyorlar. Bu yavru büyüdüğünde okyanustaki en azılı avcılardan biri olacak. Bu halinde bile sivri dişleri oluşmuş durumda ve korkutucu, hatta anne karnında kardeşlerini yiyebiliyorlar. Bu köpek balıkları her sene ölümlerden sorumlu ama uzak durması kolay.



Fil: 22 Aylık gebelik döneminin ortasındaki bu fil yavrusu, türünün mükemmel bir minyatürü. Minik hortumu ve kuyruğu bile oluşmuş durumda. İnsanların aksine fillerin vücudundaki oranlar bebeklikten büyüyene kadar hep aynı kalıyor.