30 yıl önce 2015`te ne bekliyorduk, ne bulduk?
Filmde Marty’nin kullandığı uçan kaykay modeline benzer bir ürün üzerinde çalışmalar sürüyor. Bir süredir havada gidecek bir kaykay modeli üzerinde çalışan Hendo’nun bu ürünü ne zaman satışa suncağı hala bilinmiyor.
Filmde Marty’nin kullandığı uçan kaykay modeline benzer bir ürün üzerinde çalışmalar sürüyor. Bir süredir havada gidecek bir kaykay modeli üzerinde çalışan Hendo’nun bu ürünü ne zaman satışa suncağı hala bilinmiyor.
Her ne kadar uçan araba ve uçan kaykay modelleri hayatımıza girmese de filmin geleceği tahmin konusunda oldukça başarılı olduğu düşünülüyor.
Bir döneme damgasını vuran filmin günümüzü tahmin etmekte ne kadar başarılı olduğu ise oldukça dikkat çekici.
Filmde 2015 yılında benzin istasyonuna giren nanoteknolojik araçların herhangi bir insan yardımı olmadan benzin alabildiği görülüyor.
Ne oldu? Oysa aradan geçen yıllara rağmen benzin istasyonları bu derece değişmedi.
Bir diğer sahnede ise Jaws film serisinin 19 ayrı filminin çekildiğine şahit oluyoruz. Ne oldu? Oysa Jaws serisi için bugüne dek 4 film çekildi.
Ne bekliyorduk? 2015 yılına zaman makinesiyle ulaşan Marty`nin ayakkabasının bağcıkları otomatik olarak bağlanıyordu ve ayağın büyüklüğüne göre kendini optimize edebiliyordu.
Ne oldu? Tasarımı benzese de gerçekte böyle bir ayakkabı henüz icat edilmedi.Ne oldu? Tasarımı benzese de gerçekte böyle bir ayakkabı henüz icat edilmedi.
Ne bekliyorduk? Filmde 2015 yılında her yer uçan arabayla doluydu.
Ne oldu? Oysa bugün için böyle bir araç piyasada yok.
Ne bekliyorduk? Marty 2015 yılında kendi yaşlı halini görme şansına sahip olmuştu. Peki Marty McFly`a hayat veren Michael J. Fox`un yaşlılığı bu fotoğraftakine ne kadar benziyor?
İşte Michael J. Fox`ın son hali...
Ne bekliyorduk? Dr. Emmett Brown, araç kullanırken 2015 yılının modası olan bu nanogözlükleri giyiyordu.
Ne oldu? Oysa bugün için Google Glass`ı saymazsak araç kullanırken çoğumuz güneş gözlüğüyle idare ediyoruz.
Ne bekliyorduk ? Filmde gelecekte Hoverboard denilen uçan kaykaylar dikkat çekiyordu.
Ne oldu? Bugün ise bu alete yakın bir cihaz bulunmuyor.
Filme göre gelecekte pizzanın hazırlanma süresi saniyeler sürüyordu. Bu küçücük pizza fırına girince bakın saniyeler sonra nasıl çıkıyordu?
Küçük pizza saniyeler içinde devasa bir boyutta geri dönüyordu.
Bugün için pizzanın hazırlanması yıllar öncesine göre daha kısa sürüyor olsa da filmle örtüşen bir yanı yok.
Filmde polis arabaları da son teknolojiden nasibini almıştı.
Bugünün polis arabaları ise henüz uçmayı bilmiyor.
Marty McFly`ın patronuyla atışması ve kovulma sahnesi de filmin unutulmaz sahneleri arasında. Marty kovulduğunu mesaj olarak yazıcıdan çıkan kağıtla görüyordu.
Bugün kağıda da gereksinim duymuyoruz artık ve bir Whatsapp bile bu kötü haberi vermek için fazlasıyla yeterli.
Bilim kurgu ile komediyi birleştiren filmin ana karakterlerinden “Marty McFly”, meslektaşları ile görüntülü görüşme yapıyordu. 1989 için oldukça fütüristik olan bu durum 2000’li yıllara geldiğimizde hayatımızın sıradan bir parçası haline geldi.
FaceTime ve Skype gibi uygulamaların kullanıma girmesinden yıllar önce çekilen filmin bu ürünlerin icat edilmesinde ufak bir payının olduğu ise yıllardır filmin hayranları tarafından dile getiriliyor.
Senaryosu itibariyle 2015’te geçen, 1989 yapımı bilim kurgu filmi Back To The Future 2’de (Geleceğe Dönüş 2) zamanda yolculuk yapan kahramanlar uçan arabalar, uçan kaykaylar ve bir dizi teknolojik yenilikle karşılaşıyordu.
Dünyanın tartışmasız en iyi bilim kurgu film serisi olan Geleceğe Dönüş'te kahramanlarımız Marty McFly ve Dr. Emmett Brown zaman makinesiyle 1984 yılından 31 yıl sonrasına, yani 2015 yılına gitmişlerdi. Peki 30 yıl önce 2015`te ne bekliyorduk, ne bulduk?