Atölye ASUS’un “Metaverse” yarışması sonuçlandı
ASUS’un, yaratıcı profesyonelleri, sanatçıları ve öğrencileri bir araya getirmek ve genç yetenekleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Atölye ASUS’ta, “Metaverse” konseptli tasarım yarışmasının kazananları belli oldu.
Hem iş hem de eğitim amaçlı kullanım için bir üretkenlik aracı olarak çok yönlü bir cihaz olan Xiaomi Pad 5, aynı zamanda üst düzey eğlence deneyimi sunuyor. Ürün yeni normalin oturmaya başladığı ve öğrencilerin okula yeniden döndüğü bir dönemde işten eğlenceye tam bir deneyim sunmak için en uygun zamanda gelirken; sınıfta, evde veya ofiste, taşınabilir iş istasyonu olarak, kullanıcılara en iyi oyun ve çalışma deneyimini yaşatıyor.
Xiaomi Pad 5, üretkenliği artıracak özelliklerle donatıldı. Kullanıcılar, 13MP kamerayı kullanarak tüm belgeleri tarayabiliyor, iş veya sınıf arkadaşlarıyla sorunsuz bir şekilde paylaşabiliyor. Yalnızca 12,2 gram ağırlığında olan Xiaomi Smart Pen1, doğal bir yazma deneyimi için 4096 basınç hassasiyeti ve 240Hz dokunma örnekleme hızı ile birlikte geliyor. Xiaomi Akıllı Kalem ayrıca hızlı bir şekilde not almak, ekran görüntüsü almak veya kalem ile silgi arasında kolayca geçiş yapmak için Akıllı Kalem işlev tuşları gibi kullanışlı özellikler içeriyor. Xiaomi Pad klavye, verimli, hızlı ve hatasız yazma için 1,2 mm tuş vuruşu ve bağımsız ESC tuşuyla desteklenen tamamen stratejik bir şekilde oluşturulmuş 63 tuşla optimize edilmiş bir düzene sahip. Bağımsız görev tuşu (⌘) ile kullanılabilen zengin kısayol koleksiyonu, Xiaomi Pad 5'te gezinmek ve komutları gerçekleştirmek için çok daha kolay ve sorunsuz bir çözüm sunuyor. Ayrıca, 1080p videoyu destekleyen 8MP ön kamera ile konferans görüşmelerine de hazır.
Xiaomi Pad 5'in 11 inç WQHD+ 120Hz ekranı, ayrıntılarla dolu, daha yumuşak ve doğal renklere sahip üst düzey görüntülerle içeriklere hayat veriyor. Xiaomi Pad 5, Dolby Vision® desteğiyle ekranda daha önce hiç görmediğiniz inanılmaz parlaklık, kontrast, ayrıntı ve renklerle ultra canlı görüntüler getiren birinci sınıf bir HDR görüntüleme deneyimi sağlıyor. Xiaomi Pad 5'in TrueDisplay ekranı, en sevilen programları nerede izleniyor olursa olun, uzun bir süre izlense bile yerleşik Düşük Mavi Işık moduyla hem net hem de güvenli ve rahat bir izleme deneyimi sunuyor.
Harika bir görsel deneyim sunan Xiaomi Pad 5, aynı zamanda mükemmel bir ses deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, daha yüksek ve daha net ses sunan büyük dörtlü hoparlör kurulumuyla zengin stereo sesin keyfini çıkarıyor. Dolby Atmos®, en sevdiğiniz Dolby Atmos içeriklerini dinlerken benzersiz ayrıntı, derinlik ve gerçeklikle üst düzey ses deneyimi sunuyor.
Xiaomi Pad 5, derslere, işe, eğlenceye ve diğer her şeye ayak uydurmayı sağlamak için maksimum 2,96Ghz saat hızına sahip 7 nm yüksek performanslı Qualcomm® Snapdragon™ 860 işlemci ile donatıldı. Kullanıcıları her zaman bağlı tutmak için 8.720mAh (tip) kapasite ve daha uzun kullanım ömrüne sahip pille birlikte geliyor.
Kısa sürede rekor katılımın gerçekleştiği yarışmada, animasyon kategorisinde “Dilemma”, illüstrasyon kategorisinde “Birthday Party”, karikatür kategorisinde ise “Gen Alfa” adlı projeler, seçkin jürinin beğenisini kazanarak ve halk oylamasından tam not alarak birinciliği paylaştılar.
ASUS’un, yaratıcı genç yeteneklere destek olmak için hayata geçirdiği Atölye ASUS platformunun “Metaverse” konseptli yeni dönem yarışması sona erdi. Yaratıcı içerik üreticileri, Atölye ASUS vesilesiyle kendilerini en yaratıcı şekilde ifade etme ve profesyonel isimlerle yarışma fırsatı bulmanın yanı sıra alanında profesyonel isimlerden oluşan jüriyle workshop etkinliğine katılım imkanına da sahip oldular.
Kısa sürede 800 başvuru aldı
Yoğun ilgi gören yarışmaya kısa süre içinde 800 kişi başvuru gerçekleştirdi. Yarışmada, animasyon, illüstrasyon ve karikatür kategorilerinde toplamda 28 proje ilk elemelerden geçerek, halk oylamasına katılmaya ve jüri değerlendirmesine hak kazandı. “Metaverse” yarışmasına katılan eserler; Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Çizer & Karikatürist Tarık Tolunay, İllüstrasyon Sanatçısı Selin Çınar, İllüstrasyon ve Animasyon Sanatçısı Meltem Şahin ve Karikatürist Bülent Üstün’den oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi.
Kazananlar: “Dilemma”, “Birthday Party” ve “Gen Alfa”
İllüstrasyon kategorisinin en kreatif çalışması İrem Herkeser’e ait “Birthday Party” olurken, en beğenilen animasyon çalışması Ahmet Cenk Demir’e ait “Dilemma” oldu. Yeni eklenen karikatür kategorisinde ise Nejat Coşkun’un “Gen Alfa” isimli eseri rakiplerini geride bıraktı. İlgili temaları en yaratıcı şekilde aktaran kategori birincileri ASUS Zenbook 13 UX325 OLED, ikinciler Vatan Bilgisayar mağazalarında geçerli 2.000 TL değerinde hediye çeki, üçüncüler ise Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan ile portfolyo değerlendirmesi ve dijital sanat alanında kariyer planlamasına dair online eğitim hakkı kazandılar.
“Teknoloji, Metaverse’i kaçınılmaz kılıyor”
Metaverse temasına yoğun bir ilgi olduğunu belirten ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, “Gelişen teknoloji ile Metaverse’e geçmek daha olası ve gerçek. Biz de bu tema ile, ASUS olarak teknoloji konusundaki uzmanlığımız ve yarattığımız kusursuz taşınabilir çözümlerin Metaverse’e geçmek için en doğru donanımlar olduğunun altını çizmek istedik. Dünyada ve ülkemizde kavram yeni yeni trendleşse de bu trendi belirleyen marka olmak her zaman olmazsa olmazımız. Metaverse’i sahiplenen ve dijital sanatçılara markalandırılmış Metaverse içeriği ürettiriyor olmaktan çok mutluyuz. Genel olarak artırılmış gerçeklik teknolojisi ile Metaverse ilişkilendirilse de bunun bir de web boyutu var. İnternetin gelişimini web 1.0, web 2.0 gibi süreçlerde gördük. Blokzincir teknolojisi, teknoloji donanımlarındaki gelişmeler ve internetin evrimiyle web 3.0’a hazırlık yapılıyor. Web 3.0’ın getireceği yeniliklerle Metaverse’nin içinde kendimizi bulacağız. Teknoloji ile iç içe geçen hayatlarımız Metaverse’i kaçınılmaz kılıyor” dedi.
“Yaratıcı sektörün tamamını kucaklıyoruz”
Özge Kılıç Güler, “Atölye ASUS, Türkiye’deki yaratıcıları bir araya getiren, içerik üretimi yapan ve teknoloji ile sanat kesişimlerinde sınırları kaldıran bir platform. İlk yarışmamız görsel ve işitsel sanatları içeren; grafiker, endüstriyel tasarımcı, mimar, yönetmen, reklamcı, web tasarımcısı, moda tasarımcısı, video-animasyon üreticileri dahil ister öğrenci, ister amatör ya da profesyonel olsun herkese açıktı. İkinci döneme başlarken bu misyonumuz çerçevesinde, animasyon ve illüstrasyon kategorilerine ek olarak çok değerli bir format olan karikatürü de dahil etmek istedik. Çünkü biz yaratıcı sektörün tamamını kucaklamak istiyoruz” dedi.