Yapay zeka destekli haber merkezleri geliyor!

Associated Press bugün haber odasında üretken yapay zeka kullanımına ilişkin standartlar yayınladı.

ChatGPT üreticisi OpenAI ile bir lisans sözleşmesi olan kuruluş, gelişen teknolojiyle ilgili oldukça kısıtlayıcı ve sağduyulu bir önlemler listesi listelerken, personelini yayınlanabilir içerik oluşturmak için yapay zeka kullanmamaları konusunda uyardı. Yeni yönergelerdeki hiçbir şey özellikle tartışmalı olmasa da, daha az titiz olan kuruluşlar, AP'nin kutsamasını üretken yapay zekayı daha aşırı veya el altından kullanma lisansı olarak görebilir.

Kuruluşun AI manifestosu, yapay zeka içeriğinin olduğu gibi kusurlu bir araç olarak ele alınması gerektiği inancının altını çiziyor: eğitimli yazarların, editörlerin ve en iyi kararlarını veren muhabirlerin yerine geçmeyecek.

Yapay zeka destekli haber merkezleri geliyor!

AP'nin Standartlar ve Kapsayıcılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Amanda Barrett, bugün yapay zekaya yaklaşımı hakkında bir makalede "Yapay zekayı hiçbir şekilde gazetecilerin yerini alacak bir şey olarak görmüyoruz" diye yazdı. "Paylaştığımız bilgilerin doğruluğundan ve adilliğinden sorumlu olmak AP gazetecilerinin sorumluluğundadır."

Makale, gazetecilerini, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği, editör ekibinin "yayın için herhangi bir bilgiyi değerlendirirken editoryal yargılarını ve AP'nin kaynak bulma standartlarını uygulaması gereken”,       ”incelenmemiş kaynak materyal" olarak görmeye yönlendiriyor. Çalışanların "ChatGPT ile dikkatli bir şekilde deney yapabileceğini" ancak bununla yayınlanabilir içerik oluşturamayacağını söylüyor. Buna görseller de dahil. “Standartlarımıza uygun olarak fotoğraf, video veya sesimizin hiçbir öğesini değiştirmiyoruz” diyor. "Bu nedenle, üretici yapay zekanın herhangi bir öğeyi eklemek veya çıkarmak için kullanılmasına izin vermiyoruz."

Bu nispeten sağduyulu ve tartışmasız bir kurallar dizisi olsa da, diğer medya kuruluşları konuyla iligili daha az duyarlı. CNET, bu yılın başlarında, yapay zeka tarafından oluşturulan hatalarla dolu finansal açıklayıcı makaleler yayınlarken yakalandı. Gizmodo, bu yaz yanlışlıklarla dolu bir Star Wars makalesi yayınladığında kendisini benzer bir ilgi odağında buldu.

Google Bard şimdi de yaşam koçluğuna soyundu
Amazon yapay zeka kullanımını arttırıyor
Teknoloji ve Stil Buluşuyor: Fitness Eğitmeni Gözünden Huawei Watch GT 5 Deneyimi
Sonraki Haber