Spotify'ın masaüstü uygulaması güncelleniyor!

Spotify, son yıllarda masaüstü uygulamasına neredeyse hiç dokunmadı ve kaynaklarının çoğunu mobil uygulamalara ve aşı karşıtı bazı podcast yayıncılarına harcadı.

Bununla birlikte, bağımsız uygulamayı ve web uygulamasını daha popüler akıllı telefon tabanlı kuzenlerine benzetebilmek için şirketin "şimdiye kadarki en büyük yenilemelerden biri" olarak adlandırdığı şeyde nihayet işlerin masaüstü tarafı da elden geçiriliyor. Ne de olsa Spotify, lüks telefonlara ulaşmadan önce bile aslında tarayıcı tabanlı bir deneyimdi.

Ana içerik alanı aynı şekilde göz atmaya ve önerilen şarkılara ve podcast'lere aynı erişimle değişmeden kalacak ancak uygulama penceresinin sol tarafında artık şirketin birkaç ay önce test etmeye başladığı ve yakın zamanda kullanıma sunulan "Kitaplığınız" özelliği bulunuyor. Bu, kaydedilmiş müzik ve podcast koleksiyonlarına anında erişmenizi sağlayarak çalma listeleri arasında geçiş yaparken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacak. Artık kitaplığı, daha kompakt bir görünüm için daraltabileceksiniz.

Spotify'ın masaüstü uygulaması güncelleniyor!

Ayrıca, ekranın sağ tarafında dinlediğiniz mevcut içeriği, sanatçı hakkında biyografik bilgilerle birlikte gösteren yeni bir "Şu Anda Çalıyor" görünümü var. Ek olarak, bu alan, doğrudan sanatçıdan ürün satın almanıza ve yaklaşan tur tarihlerini takip edebilmenize de olanak tanıyacak.

Yeni şeylere yer açmak için "Arkadaş Etkinliği" de ana ekrandan kaldırıldı ancak bunu oraya geri taşıyabilirsiniz. Bunun için ana içerik alanının sağ üst köşesindeki profil resminizin yanındaki "arkadaşlar" simgesini bulmanız ve akışı eski yerine geri döndürmek için sürükleyip bırakmanız yeterli. Modern bir görünüm için hem "Arkadaşlar Etkinliği" hem de "Şu Anda Çalıyor" pencerelerini de tamamen kaldırabilirsiniz.

Microsoft'tan DDOS itirafı geldi!
Microsoft’un son güncellemesi Chrome’un çalışmasını bozabilir
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber