Spotify’ın geliri arttıkça zararı da artıyor!

Dünyanın en önemli müzik akış platformlarından biri olan Spotify, ikinci çeyrek gelirlerinde rekor büyüme açıklamasına rağmen, zararının artarak devam etmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Müzik dünyasına bambaşka bir bakış açısı getiren ve bunun karşılığını da yüz milyonlarca kullanıcıyla alan Spotify, büyümeye ve gelirlerini arttırmaya devam ediyor. Son bir haftadır pek çok Amerikan şirketinin yaptığı gibi ikinci çeyrek verilerini açıklayan ünlü müzik akış platformu, gelirlerinin beklentilerinin bile üzerinde arttığını duyurdu.

Buna göre en son birinci çeyrek sonunda açıklanan verilere göre 422 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Spotify, ikinci çeyreğin sonunda bu sayıyı 433 milyona taşıdı. Bu artışın arkasında hesaplarını yeniden aktif hale getiren kullanıcılar ile, Z kuşağı diye tabir edilen kullanıcıların artan ilgileri gösterildi. Üstelik Rusya ambargosu nedeniyle kaybedilen 600.000’den fazla kullanıcı bile, bu artışın önünde duramadı.

İkinci dönemde artan sayılardan bir diğeri de Premium abone sayısı oldu. Daha önce bir açıklama yaparak ikinci çeyreğin sonunda 187 milyon aktif Premium abone sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Spotify CEO’su Daniel Ek, bu konuda yanıldı çünkü sayı 188 milyonu aştı.

Spotify’ın ikinci çeyrek verilerinde artış gösteren bir diğer mali tablo kalemi ise toplam gelir oldu. Buna göre şirketin ikinci çeyrek gelirleri %23’lük artışla 2,9 milyar dolara yükseldi. Ancak tüm bu olumlu gelişmelere rağmen ne gariptir ki şirket zarar açıklamaya devam ediyor.

Buna göre Spotify tıpkı birinci çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de zarar etti. Mali tablo verilerine göre 197 milyon dolar faaliyet zararı, 127 milyon dolarda net zarar açıklayan şirket, bu durumdan pek şikayetçi değil.

Uzmanlar, şirketin bunca gelir artışına rağmen zarar etmesinin arkasında yatan nedenin, artan sosyal medya reklam harcamaları olduğunu ve Spotify’ın öncelikli amacının Premium kullanıcı sayısını arttırmak olduğunu, bir yerden sonra azalacak olan reklam harcamaları sayesinde şirketin büyük karlara geçebileceğini ifade ediyorlar.

Winamp yıllar sonra yeniden güncellendi
Google Play logosu yenilendi! İşte yeni logo
Dragon Age: The Veilguard İncelemesi – Aksiyon, keşif ve macera
Sonraki Haber