Şok iddia! FBI casus yazılım kullanıyor!

Bir New York Times araştırması, bu yılın başlarında ABD hükümetinin İsrailli bilgisayar korsanlığı firması NSO tarafından yapılan casus yazılımları kullandığını ortaya çıkardı.

Şimdi, teknolojiyi kimin kullandığına yönelik bir FBI soruşturmasının ardından, departman kafa karıştırıcı bir yanıtı ortaya çıkardı.

Biden yönetimi, 2021'den bu yana, şirketin, hükümetlerin saldırıya uğramış telefonlardan kişisel bilgileri kullanıcının bilgisi olmadan gizlice indirmesine olanak tanıyan Pegasus gibi gölgeli araçlar konusundaki itibarı göz önüne alındığında, NSO ile yollarını ayırma yönünde adımlar attı. Ancak Başkan, mart ayında ticari casus yazılımları yasaklayan bir yürütme emrini imzaladıktan sonra bile, bir FBI yüklenicisi, Meksika'daki hedeflerin konumlarını izlemek için NSO'nun coğrafi konum belirleme ürünü Landmark'ı kullandı.

Şok iddia! FBI casus yazılım kullanıyor!

The Times'a göre FBI, telekomünikasyon şirketi Riva Networks ile Meksika'daki uyuşturucu kaçakçılarını izlemek için bir anlaşma imzaladı. Casus yazılım, ülkenin cep telefonu ağlarındaki mevcut güvenlik açıkları nedeniyle ABD yetkililerinin cep telefonlarını izlemesine izin verdi. FBI, Riva Networks tarafından teknolojiyi kullanmak için yanıltıldığını ve o zamandan beri sözleşmeyi feshettiğini söylese de, durum hakkında doğrudan bilgisi olan kişiler, FBI'ın bu yıl son zamanlarda casus yazılım kullandığını söyledi.

Bu, FBI'ın NSO ve casus yazılım araçlarıyla ilk karşılaşması değil. Ürünlerin devlet tarafından kullanılması yasaklanan yürütme emrinden önce, ajans cezai soruşturmalarına yardımcı olması için Pegasus'u kullanmayı düşündü. Casus yazılım, vatandaşları gözetlemek ve siyasi muhalefeti bastırmak için kullanılması nedeniyle genellikle kötü bir ün kazandı ve NSO, sektördeki en büyüklerden biri olarak kabul edildi.

Yapay zekanın yaptıkları şaşkına çeviriyor!
Windows 10 ve 11’de güncelle ve kapat sorunu yaşanıyor
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber