Saldırı bireysel, bulaşma kurumsal

ESET ve TEB işbirliğiyle yurt çapında düzenlenen Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları’nın son durağı Gaziantep oldu.

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET ve ‘Teknolojiyi hizmete dönüştüren öncü banka‘ anlayışıyla geliştirdiği yenilikçi fikirlerle dijital bankacılık sektörüne değer katmaya devam eden Türk Ekonomi Bankası‘nın (TEB) düzenlediği ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları‘nın Gaziantep ayağı Divan Suites Oteli’nde yapıldı. Dijital dünyadaki güvenlik riskleri ve çözümleri konusunda kurumları ve kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlayan toplantıya Gaziantep’ten pek çok kurumun temsilcisi ve IT yöneticileri katıldı.

Phishing saldırılarının önlenemez yükselişi

Toplantıda konuşan ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu, koruma teknolojisi geliştikçe hackerlerin yeni yollar aradığını ve böylece yoğun şekilde kandırma yöntemlerine yöneldiğini söyledi. Son dönemde ‘Phishing‘ yani oltalama saldırılarının adeta zirve yaptığına dikkat çeken Akkoyunlu, “Bu tarz saldırılarda şifre-fidye yazılımı Cryptolocker, açık ara önde gidiyor. Cryptolocker, bulaştığı bilgisayardaki verileri şifreleyerek kullanılamaz hale getirirken, siber suçlu da şifrelemeyi kaldırmak için fidye talep ediyor. Cryptolocker, e-posta kutusuna gelen sahte telefon faturası, kredi kartı ekstresi veya kargo bildirisi görünümünde eklenti dosyalı bir mail ile bulaşıyor. Kişi merak ederek eklentiyi açıyor ve böylece virüsü bulaştırıyor. Şimdi burada ilginç olan şu: Bu mailler bireysel olarak kişilere geliyor. Ancak kişi, çalıştığı işyerinde bu maili görmek üzere eklentiyi açtığında, virüsü kurumdaki bilgisayara, dolayısıyla da tüm sisteme bulaştırıyor. Yani saldırı bireysel görünüyor ancak bulaşma kurumlarda gerçekleşiyor“ açıklamasını yaptı.

Cepteki bankayı sevdik

TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Gülşah Çavuşovalı ise yaptığı konuşmada Türklerin dijital ve mobil hayata hızla entegre olduğunu söyledi. “Özellikle mobil bankacılığa güçlü yönelim var. Her cep telefonu artık bir banka şubesi. İnsanlarımız bu kolaylıktan faydalanmayı sevdi“ diyen Çavuşovalı, Türkiye’de mobil bankacılık müşterisinin 2015 yılının ilk yarısında 9 milyon 119 bin kişiye ulaştığını belirtti. Çavuşovalı, TEB’in mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB’i kullanan müşterilerin %55’inin, sadece bu kanalı kullanarak bankacılık işlemlerini diledikleri zaman diledikleri yerden gerçekleştirebildiklerini dile getirdi. Müşterilerin beklentilerine cevap vermek için şirketlerin de dijitalleşmesi ve mobil teknolojileri kullanması gerektiğini vurgulayan Çavuşovalı, dijitalleşme ile oluşabilecek güvenlik risklerinden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

10 ilde bilgilendirme toplantıları

ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa, Konya, Samsun, Denizli, Kayseri ve Gaziantep’te gerçekleştirildi. Toplantılar 2015 yılında son olarak Adana’da yapılacak.

Kaspersky Lab ve Ferrari 5 yıl daha pistlerde olacak!
E-ticaret yazılımına TİCİMAX damgası
The Witcher 4 için çok iddialı açıklamalar geldi, ikinci bir CyberPunk 2077 vakası olabilir mi?
Sonraki Haber