Motorola ICS 'kullanıcı ara yüzü' - İnceleme

Sizler için Motorola'nın yeni ara yüzünü inceledik!

Bir kaç yıldır Motorola'da değişen şey MotoBlur isimli Android sisteme koyduğu kullanıcı arayüzü. "BlueBlur" olarak bilinen sonraki girişimi daha iyi bir deneyim sağlıyor. Firma yeni ara yüzünü Android 4.0 ile sunuyor.

Sizce Motorola ICS'e benzer bir ara yüz ile mi satışa çıkarıyor yoksa bazı gelişmeler mi söz konusu? Motorola geçtiğimiz yıl içinde Jelly Bean'in çıkışından önce bir tabletini, Droid RAZR ve Droid RAZR Maxx akıllı telefonlarını duyurdu. Özellikle Droid RAZR Maxx 15 saat batarya süresiyle kullanıcıları etkiledi. Ancak ara yüzünün o kadar ilgi gördüğünü söyleyemeyiz.

Bu kez Motorola'nın kullanıcı ara yüzünden etkilendiğimizi söylemeliyiz. İlk bakışta kilitli ekranda Android Jelly Bean'e yakın bir ara yüz gördüğümüzü kabul etmeliyiz. İkonlar ve kilit açılış ekranı oldukça kullanışlı görünüyor.

Google Android ara yüzünden ve Motorola'nın önceki versiyonlarından bir adım atmış görünüyor. Kilitli ekranı açmak için dokunduğunuzda dört adet ikon görüyorsunuz. Bunlar mesaj, arama ve kamera uygulamasına direk erişim sağlıyor. Dördüncüsü de kilidi açarak diğer uygulamalara ulaşmanızı sağlıyor.

Bu özellikteki tek şikayetimiz bu dört simgeyi istediğiniz uygulamalarla değiştiremiyorsunuz.

Saat ve tarih sol üst köşede konumlanmış olup, Android 4.0 ile gelen Face Unlock özelliğini de kullanabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde sistem yüzünüzü tanıyor ve sizden başkası telefonunuzun kilidini açamıyor. PIN kodu için de aynı uygulama geçerli olabiliyor. Ses ayarlarına da yine kilitli ekrandan kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Motorola ICS'te bir de bilgilendirme ekranı bulunuyor. Daha önce Motorola Gingerbread'te böyle bir bilgilendirme ekranına hiç rastlamamıştık . Bu ekrandan kolayca alarm veya durumları değiştirebiliyorsunuz.

Ancak burada bir eksiklik var ki müzik kontrol ayarları sonradan düşünülmüş hissi veriyor. Müziği de aynı yerden kontrol edebiliyorsunuz ancak Motorola'nın müzik uygulamalarına bağlanamıyorsunuz. Müzik dinlerken müzik ekranını açarak değiştirmekten başka şansınız kalmıyor.

Motorola'nın ICS için yeni bir tasarım sunduğunu görmek isterseniz çok uzağa değil uygulama ekranına bakmanız yeterli. Play Store'dakine benzer olarak ayrı ayrı sekmeler bulunuyor.

Bir diğer özellikse uygulamalara basılı tutarak istediğiniz yere taşıyabiliyor, paylaşabiliyor ya da kaldırabiliyorsunuz. Gingerbread'te ICS'ye göre kamera uygulamasında büyük bir değişiklik bulunmuyordu.

Sağ kısımdaki zoom ayarı ve bazı küçük değişiklikler dışında neredeyse aynı olduğunu söyleyebiliriz. Motorola ayrıca otomatik güncelleştirme eklemiş.

En önemli özelliklerden biri de Multi-task özelliği. Bu özellik sayesinde Galaxy S 3'teki gibi bir çok uygulamayı bir arada çalıştırabiliyorsunuz.

Motorola yeni ara yüzünde hataları düzeltmiş ve daha iyi bir performans sunuyor. Ayrıca evet Webtop hala farklı şekillerde piyasada ve Motorola ICS kullanıyor, hatta Motorola 3.0 bazı temel değişiklikler yaparak sunuyor.Eğer Motorola Webtop'u çıkarmak için ICS'i bekleseydi daha çok ilgi görebilirdi.

Diğer özelliklere bakacak olursak, müzik uygulaması için Android'in uygulamasını tercih edeceğinizi düşünüyoruz. Mesaj bölümü de kullanışlı ve ekstra bir özellik bulunmuyor.

Google'ın yeni asistanı: 'Now' - İnceleme
Android ve iOS'ta virüs alarmı!
WhatsApp yeni özelliğini duyurdu, bunu çok seveceksiniz
Sonraki Haber