Microsoft’tan kötü haber: İşte çıkartmalar artarak devam edecek

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, yakın zamanda işten çıkartmalara son verecek gibi görünmüyor.

Microsoft, satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri bölümlerini etkileyen yeni bir işten çıkarma dalgası duyurarak sürpriz bir hamle yaptı. Bu, CEO Satya Nadella'nın önceden belirttiği ve Mart sonuna dek tamamlanması beklenen 10,000 çalışanın işten çıkarılmasını izliyor. Ek işten çıkarmaların haberi, birçok çalışanın LinkedIn profillerini yeni işten çıkarma dalgasının bir parçası olarak güncelledikten sonra ortaya çıktı.

Bir Microsoft sözcüsü, yakın zamanda yapılan iş gücü düzenlemelerini doğruladı ve "Organizasyonel ve iş gücü düzenlemeleri, işimizi yönetmenin gerekli ve rutin bir parçasıdır. Müşterilerimizin ve ortaklarımızın geleceğini desteklemek için stratejik büyüme alanlarına yatırımı önceliklendireceğiz" dedi. Bu açıklama, işten çıkarmaların ardındaki motivasyon hakkında biraz bilgi verebilir, ancak bu belirli departmanların neden hedeflendiği hâlâ belirsiz.

2023'te Microsoft'un mali durumu güçlü kalmaya devam ediyor. Son altı ay içinde, şirketin hisse senetleri %40.74 oranında artış gösterdi. Bu yükseliş, kısmen, Microsoft'un üretken yapay zeka işine yaptığı yatırımların sonucu. Şirket, yapay zekanın potansiyelini fark etti ve bu alandaki stratejik kararlarının karşılığını fazlasıyla aldı.

Microsoft’tan kötü haber: İşte çıkartmalar artarak devam edecek

Microsoft, AI devriminden yararlanan tek şirket değil. Yapay zekanın etkisi nedeniyle diğer teknoloji şirketlerinin hisse fiyatları da önemli ölçüde arttı. Örneğin, Nvidia'nın hisse senedi fiyatı 2023 yılında %194,61 oranında artarak rekor seviyelere ulaştı.

Microsoft'un 31 Mart 2023'te sona erecek mali yılı yaklaşırken, şirketin net karı etkileyici bir şekilde 18.3 milyar dolara yükseldi, bu da bir önceki yıla göre %9'luk bir artışı temsil ediyor. Yatırımcılar, Microsoft'un dördüncü çeyrek kazançlarının duyurusunu bu ayın sonunda heyecanla bekliyorlar.

Son işten çıkarma dalgasının haberleri bazılarını rahatsız edebilirken, Microsoft bunun tüm stratejik büyüme alanlarına odaklanmayı artırmak için olduğunu belirtiyor. Güçlü finansal performansıyla birlikte, şirket oyunun önde kalma taahhüdünü açıkça ifade ediyor. Microsoft’tan kötü haber: İşte çıkartmalar artarak devam edecek.

ABD ve Avrupa arasında önemli bir gizlilik anlaşmasına varıldı! Verileriniz artık güvende
Google Mesajlar, animasyonlu emoji desteği vermeye hazırlanıyor
Teknoloji ve Stil Buluşuyor: Fitness Eğitmeni Gözünden Huawei Watch GT 5 Deneyimi
Sonraki Haber