Microsoft bulutu yeniden tanımlıyor

Microsoft, düzenlediği Build 2014 geliştiriciler konferansının ikinci gününde bulut hizmetleriyle ilgili yeniliklerin detaylarını aktardı.

Microsoft, San Francisco’da gerçekleştirilen Build 2014 geliştiriciler konferansının ikinci gününde çapraz platformlara yönelik teknoloji, hizmet ve araçları bir araya getiren ve bulut deneyimine dair yeni olasılıkların kapılarını aralayan Microsoft Azure Preview Portal’a dair detayları paylaştı. Microsoft, ayrıca bulut üzerinde geliştirme yapmak üzere kapsamlı araçlar sunan Visual Studio Online ve .NET platformunun yeni özelliklerini de katılımcılara aktardı.

Konferansın ikinci gününde yapılan duyurular, Microsoft’un bulut üzerindeki geliştirme sürecini operasyonel yönetimden kaynaklanan sınırlamalardan arındırmaya yönelik geniş vizyonuna dair adımları simgeliyor. “Önce mobil, önce bulut anlayışının hakim olduğu bir dünyada geliştirme yapmak zahmetli bir iş” diye Microsoft Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, bu işi hız, seçenek, uygun maliyet ve kaliteden ödün vermeden kolaylaştırmaya yönelik çözümler sunmaya odaklandıklarını söyledi. Altyapı ve platform servislerinin kesintisiz bir deneyim eşliğinde bir araya geldiği bir dünyanın geliştiricilerin işini son derece kolaylaştıracağına dikkat çeken Guthrie, “Microsoft bu vizyonunu hayata geçirmek için sürekli inovasyon yapıyor. Bugün yaptığımız duyurular, bulut üzerinde geliştirme yaparken karşılaşılan sorunların çözümünde ortaya koyduğumuz vizyonun önemli bir sonucudur” diye konuştu.

Bulut Deneyimi Bütünleşiyor, Basitleşiyor

Yeni Microsoft Azure Preview Portal, müşterilere kendi seçecekleri araçlar ve platformlar eşliğinde, tek bir konumdan bulut üzerinde çalışan uygulamalar geliştirme ve yönetme olnağı tanıyor. Böylece tüm bulut geliştirme araçlarını tek bir geliştirme ve yönetim platformunda toplayarak, süreci çok daha kolay ve hızlı hale getiriyor.

Yeni platformda yer alan bileşenler şöyle sıralanıyor:

Basitleştirilmiş Kaynak Yönetimi. Microsoft Azure web siteleri, Visual Studio projeleri veya veritabanları gibi kaynakları tek tek yönetmek yerine, müşteriler artık uygulamalarını tek bir ortak kaynak platformu üzerinde ortaya koyabilecek, yönetebilecek ve analizini gerçekleştirebilecek. Böylece karmaşa azalacak, uygulamanın ölçeklenmesi çok daha kolay hale gelecek. Ayrıca son Azure yazılım geliştirme setiyle birlikte gelen Azure Manager sayesinde bu uygulamalar her türlü cihaza kolayca aktarılabilecek.

Bütünleşik ücretlendirme. Yeni bütünleşik ücretlendirme özelliği sayesinde geliştiriciler ve bilgi teknolojileri profesyonelleri, maliyetlerini kontrol altına alarak kaynaklarını en iyi iş avantajı sağlayacak şekilde planlayabilecek.

Galeri. Microsoft ve açık kaynak ekosistemi tarafından sunulan zengin uygulama galerisi, sunulan ücretsiz ve ücretli çözümlerle zengin bir ekosistemden faydalanmak isteyen kullanıcıların önüne geniş fırsatlar sunacak.

Visual Studio Online. Microsoft Azure Preview Portal üzerinde sunulacak yenilikler arasında son derece ilgi çekici araçlar da yer alıyor. Bunlar arasında uygulama yaşam döngüsünün daha çevik bir şekilde yönetilmesini sağlayan Team Projects ve Azure platformunu terk etmeden web projeleri üzerinde modifikasyona olanak sağlayan “Monaco” kod adlı temel bir düzenleyici yer alıyor. Platformda otomatik veri toplamaya yönelik telemetri sistemlerinden gelen verilerin kontrolünü ve analizini sağlayan Application Insights adlı bir çözüm de bulunuyor. Visual Studio entegrasyonu sayesinde geliştiricilerin bu verileri yeni uygulamalara uyarlaması tek bir tıklamayla gerçekleştirilebiliyor.

Visual Studio Online Yayında

Microsoft, 3 Nisan’dan itibaren yüksek güvenilirliğe, ölçeklenebilirliğe ve performansa sahip Visual Studio Online ürününü herkesin erişimine açık olduğunu duyurdu. Visual Studio Online’ın yüzde 99.9 oranındaki ulaşılabilirlik vaadi, Microsoft’un platforma verdiği endüstriyel standartlardaki hizmet garantisini simgeliyor.

Açık Bulut Ekosistemi Doğuyor

Microsoft, seçenek ve esnekliğe verdiği önemin bir göstergesi olarak Chef ve Puppet Labs ile açık kaynak iş ortaklığı anlaşmasına imza atarak, bu şirketlerin sunduğu konfigürasyon yönetimi teknolojilerinin Azure Virtual Machines üzerinde yer alacağını duyurdu. Böylece müşteriler, toplulukların şekillendirdiği ve yönlendirdiği teknolojileri kullanarak bulut üzerinde yayılım ve konfigürasyon süreçlerini gerçekleştirebilecekler. Buna ek olarak Microsoft, Microsoft Azure web siteleri üzerinde Java uygulamalarını da duyurarak web uygulamaları konusundaki desteğini daha da genişletti.

.NET Üzerinde İnovasyonlar

Microsoft.NET geliştiricilerine yönelik yenilikleri de paylaştı:

.NET Derleyici Platformu Ön İzlemesi (önceki kod adıyla “Roslyn”). C# ve Visual Basic derleyicilerini API olarak açan bu özellik, geliştiricilerin derleyicilerde ye alan kodlara dair geniş paylaşımlar yapmasına olanak sağlıyor. Açık kaynak olarak sunulan bu özellik, .NET ve Visual Studio geliştiricileri için zengin olasılıkları beraberinde getiriyor.

.NET Foundation. Bu bağımsız organizasyon, .NET etrafında açık kaynaklı uygulamaların ve teknolojilerin geliştirilmesini ve zenginleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Kurumsal ve topluluğa dahil geliştiriciler arasında bir forum olarak kurgulanan bu organizasyon, .NET ekosisteminin yaygınlaşmasına ve güçlenmesine yardımcı olacak.

Sonraki sayfalarda ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz.








Microsoft, yeni Windows güncellemeleriyle yepyeni olasılıkların kapılarını aralıyor
Chrome Remote Desktop Android'e geliyor
Oppo Reno 13 Pro özellikleri sızdırıldı, bu telefon yok satar
Sonraki Haber