Hukuktaki yeni krizin ismi; Yapay Zeka!

Bir makale yazarken dikkat etmeniz gereken ilk kural her zaman kaynaklarınızı kontrol etmeniz gerektiğidir.

Ancak The Guardian'ın haberine göre, New Yorklu avukat Steven Schwartz kaynakları kendisi için bulup incelemesi için ChatGPT'ye güvendi. Schwartz bunu, bir adamın New York'a uçarken yaralandığı iddiasıyla Kolombiyalı havayolu şirketi Avianca'ya dava açtığı bir dava için kullandı. Bu davada ChatGPT, "Martinez - Delta Airlines" ve "Miller - United Airlines" gibi yanlış veya var olmayan altı davayı emsal olarak oluşturdu.

Yargıç P. Kevin Castel, Schwartz ve arkadaşlarına para cezası verilmesi kararında, "Teknolojik gelişmeler olağandır ve yardım için güvenilir bir yapay zeka aracı kullanmanın özünde uygunsuz hiçbir şey yoktur. Ancak mevcut kurallar, doğruluğu sağlamak için avukatlara bir bekçi rolü yükler.” dedi.

Hukuktaki yeni krizin ismi; Yapay Zeka!

Temel olarak, ChatGPT'yi işiniz için kullanabilirsiniz ancak en azından iddialarını bir kontrol edin. Bunu yapmamakla, avukatlar, mahkeme meşruiyetlerini sorguladıktan sonra sahte ifadelerin arkasında durdukları zamanlar da dahil olmak üzere, "sorumluluklarını terk etmiş" oldular.

ChatGPT ve diğer yapay zeka sohbet robotu hatalarının örnekleri oldukça fazla. Ulusal Yeme Bozukluğu Derneği'nin yeme bozukluklarından kurtulan insanlara diyet ipuçları sağlayan sohbet botunu veya The Washington Post'ta var olmayan bir makaleyi kanıt olarak kullanarak bir hukuk profesörünü yanlış bir şekilde cinsel saldırıyla suçlayan ChatGPT bunun bir kanıtı.

Yapay zeka için risk uzmanları devrede! Tehlike çok büyük!
Microsoft Azure bulut servisinde oldukça kritik bir açık tespit edildi
Tam bir hayal kırıklığı: Samsung Galaxy S25 Ultra'da bu özellik olmayacak
Sonraki Haber