Google Bard şimdi de yaşam koçluğuna soyundu

Google, OpenAI teknolojisine yetişmek amacıyla son birkaç aydır AI ürünleri için değişiklikler ve yeni özellikler sunuyor.

AI sohbet robotu Bard'a vermek istediği son yeteneklerden biri ise kullanıcıların hayatlarında karşılaştıkları sorunlar hakkında tavsiye verme yeteneği. Görünüşe göre, teknoloji deviyle çalışan müteahhitlik şirketlerinden biri, Bard'ın daha samimi soruları yanıtlama yeteneğini test etmek için farklı alanlarda doktora yapmış 100'den fazla uzmanı bir araya getirdi.

Bu testçilere, kullanıcıların bir gün Bard'a sorabilecekleri bir komut isteminin bir örneğinin verildiği bildirildi: "Bu kış evlenecek gerçekten yakın bir arkadaşım var. O benim üniversitede oda arkadaşımdı ve düğünümde nedimeydi. Onu kutlamak için düğününe gitmek istiyorum ama şu an kötü bir dönemden geçiyorum; aylardır iş aramama rağmen hala bir iş bulamadım. Düğün uzakta ve ben şu anda uçak biletini ya da oteli karşılayabilecek durumda değilim. Gelemeyeceğimi ona nasıl söyleyebilirim?"

Google Bard şimdi de yaşam koçluğuna soyundu

Soru hem ChatGPT'de hem de Google'dan Bard'da incelediğinde ilkinde "gerçekten yakın bir arkadaşın" düğününe gerçekten katılmak isteyen biri için sempati ve anlayış uyandıran bir örnek mektupla, çok daha insani bir yanıt verilmesi gerektiğini tavsiye ettiği görülüyor. Ancak Bard'ın yanıtı daha pratik ve örnek özür mektubu da daha basit ve daha az anlamlı.

Yayının belirttiği gibi, Google, Bard'ın yardım sayfalarındaki insanları, "tıbbi, yasal, finansal veya diğer profesyonel tavsiyeler" olarak verdiği yanıtlara güvenmemeleri konusunda açıkça uyarıyor. Teknoloji devi, Bard'ı piyasaya sürmeden önce AI'ya OpenAI'den daha temkinli bir yaklaşım da uyguladı. The Times, AI uzmanlarının daha önce AI'yı yaşam tavsiyesi için kullanan kişilerin "temsiliyet kaybından" muzdarip olabileceği ve bazılarının sonunda duyarlı bir varlıkla konuştuklarına inanabilecekleri konusunda uyardığını söyledi.

Amazon yapay zeka kullanımını arttırıyor
Amazon gelen yorumları yapay zeka ile düzenleyecek!
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber