Daha müthiş bir tarayıcı deneyimi için 15 eklenti!

İnternette gezinmenin rahat, kolay ve güvenli yolu!

Sizin için seçtiğimiz bu 15 eklenti sayesinde internette gezinmek daha kolay, güvenli ve rahat olacak. Eklenti internet tarayıcılarının anahtar kelimesidir. Özellikle Google Chrome eskisinden çok daha geniş bir eklenti kütüphanesine sahip.

iPhone uygulamaları gibi tarayıcı eklentilerine de her gün yenisi ekleniyor. Doğru kombinasyonu bulmak size daha eğlenceli ve rahat bir tarayıcı deneyimi sunar. Biz de tarayıcınızı daha kullanışlı hale getirmek için 15 eklentiyi seçtik.


1. Lazarus

Bu eklenti her gün kullanacağınız türden değil, fakat kullandığınızda indirdiğinize pişman olmayacağınız bir uygulama. Lazarus geçici formlarda ya da uygulamalarda yazdığınız geçici verilerin silindiği zamanlarda kaybolmasını önler.

Eğer sayfanın süresi dolarsa, donarsa ya da yenilendiğinde yazdıklarınız kaybolursa tek yapmanız gereken Lazarus'un ikonuna gitmek olacak. İzniniz olmadan hiç bir şey silinemeyecek.



2. Hover Zoom

Facebook fotoğraf zoom sistemine benzer bir eklenti, Hoverzoom Facebook haricindeki sitelerde de bu işleme ihtiyaç duyuyorsanız bu eklentiyi indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Fotoğrafların boyutları ve çözünürlüklerde herhangi bir kayıp olmadan tıkladığınız resmi büyüterek size getirir. Web üzerindeki her resimde işe yaramamasına rağmen geliştiriciler bu halkayı genişletmeye devam ediyor.

3. AdBlock

Chrome'un son zamanlardaki en popüler özelliklerinden biri daha, siz de bu özelliği muhtemelen duydunuz. Web'deki tüm reklamları engellemenize yarayan uygulama, flash, video, metin, Facebook reklamları ve daha fazlası.


Hızlı çalışan bu eklenti temiz ve rahat bir gezinti sunar. 7.5 milyon insanın kullanmasına da şaşırmamak gerekiyor.

4. Ghostery

Bir çok site sizin hangi sitelerde dolaştığınızı, hangi linklere tıkladığınızı ve hangi sitelerde fazla vakit harcadığınızı takip eder. Neden? Firmalar bu bilgiler için büyük paralar harcıyor. Bu sistem internet üzerindeki reklamcılığın çalışma yöntemidir. İzlenmek istemiyor musunuz?

Ghostery 1000 farklı yapıyı engeller, hatta Google'ın takdire şayan özelliği, Google AdSense, Facebook Connect ve uzun bir liste de buna dahildir. Herhangi bir gözetim altında olmadan internette gezinmek istiyorsanız, her tıklamanızın takip edilmesini engellemek isterseniz, Ghostery'i deneyin.

5. LastPass

Google Chrome zaten şifre koruma fonksiyonu içermektedir. Fakat LastPass kadar kapsamlı değildir. İkonu tıkladığınız takdirde LastPass bütün şifre ve kullanıcı isimlerinizi korumaya alır. LastPass ile şifreleriniz daha güvende.

6. Google Quick Scroll

Google'da arama yaptığınızda önünüze bir çok link çıkar ve bu linklere tıkladığınızda aradığınız şeyi metin denizinde bulmanız çok zordur. Google eklentiyle bu konuda aramalarınızı kolaylaştırmak için aradığınız kısmı ve bakmaya değer olan linkleri ve cümleleri vurgulamakta ve göstermektedir.

Bu eklenti size zamandan tasarruf sağlayacak ve aradıklarınıza daha kısa zamanda ulaşmanızı sağlayacaktır.

7. Facebook Open Graph Redirect

Eğer Facebook'ta çok zaman harcıyorsanız, SocialCam, The Washington Post, The Guardian, Viddy ve daha bir çok meyda uygulamasıyla karşılaşmışsınızdır.

Kendi video ve medya haberlerini sizin adınıza arkadaşlarınızla paylaşıma açan uygulamalar vardır. Bu uygulamayla bu girişimleri engelleyebilirsiniz.

8. Cloudy Calculator

Bir çok bilgisayar zaten hesap makinesi bulundurur. Fakat bunu denemenizi tavsiye ediyoruz. Google'ın geliştirdiği bu hesap makinesi her türlü isteğinize yazıyla ya da sayıyla cevap verebiliyor.

Örneğin two plus two gibi yazıyla sorduğunuz sorulara bile cevap vermektedir. İngilizce konuşabilen bu programa "Barack Obama kaç yaşındadır?" gibi sorular bile sorabiliyorsunuz.

9. BugMeNot

Blog ya da online makale okurken yorum yapmak istediğiniz oldu mu? Fakat özel blog ve siteler genellikle Facebook girişi ya da üyelik gerektirmektedir.

BugMeNot bu şekildeki üyelik gerekliliklerini ve prosedürlerini atlayarak size yorum sunma imkanı verir. Sadece bir kere BugMeNot ile giriş yaptığınız takdirde diğer sitelere giriş prosedürlerini atlamış olacaksınız.

10. Clickable Links

Bu eklenti de çok kullanacağınız türden değil. Bu uygulama tıklama izni olmayan URL ve e-mail adreslerini almanızı sağlar ve mavi linke dönüştürür. Karmaşık bir olay değil fakat Chrome'da küçük bir değişiklik yapar.

11. Offline Mail

Eğer kendinizi sık sık internetiniz koptuğu için maillerinize ulaşamamaktan dolayı mağdur hissediyorsanız bu eklenti sizin için geliyor. Mailleriniz bu eklenti sayesinde çevrim dışı okunabilir, cevaplanabilir,arşivlenebilir ve arama yapılabilir.

İnternet bağlantınız tekrar sağlanır sağlanmaz senkronize olarak yeni mailleri de güncellemektedir.

12. Speed Dial 2

Yer imleriniz uzun bir liste haline mi geldi? En çok ziyaret ettiğiniz siteleri kolayca bulamıyor musunuz? Speed Dial 2 sayesinde yer imlerinize ve sıkça ziyaret ettiğiniz sitelere ulaşmak daha sistemli hale gelecek.

13. Web of Trust (WOT)

WOT ile artık tıkladığınız linkin güvenli olup olmadığı konusunda endişe etmenize gerek kalmayacak. Bu eklenti size önceki kullanıcıların deneyimlerinden yola çıkarak linkin iyi ya da kötü olup olmadığını gösteriyor. Güvenilirlik derecesini ve ziyaret sayısını da öğrenebiliyorsunuz.

14. RSS Subscription Extension

RSS kullanıyorsanız ve meraklısıysanız bu uygulama tam size göre. Google'ın geliştirdiği bu eklenti sayesinde web sitelerinin RSS'leri otomatik olarak link bölmesinde küçük bir ikonla gösterilmektedir. Google Reader, Bloglines, My Yahoo ya da diğer bir çok sitenin RSS bilgisini alabilirsiniz.

15. PriceBlink

Eğer çok fazla internet alışverişi yapmıyorsanız bu uygulamanın size göre olduğunu düşünüyoruz. Tıkladığınız bir ürünü diğer web sitelerinden sizin için karşılaştırma yaparak en iyi şartlardaki ürünü size tavsiye eder.

Apple OS X'in kullanım klavuzunu yayınladı!
Windows Server 2012 Beta yayınlandı, tıklayın indirin!
Tesla Model Y Juniper Türkiye fiyatıyla üzdü, düşük ÖTV'li özel versiyon gelecek mi?
Sonraki Haber