Çağrı merkezlerinde yeni iletişim standardı sesli, görüntülü ve gerçek zamanlı olacak

Yeni nesil gerçek zamanlı iletişimi tercih ediyor.

Disruptive Analysis 2014 Edition WebRTC araştırma sonuçlarına göre, 2019 yılına kadar WebRTC’yi (Web Real Time Communications-Gerçek Zamanlı İletişim) destekleyecek mobil cihaz sayısı 6 milyara ulaşacak. Cihaz bağımsız sürekliliğinin sağlanması; çalışan verimliliğini yüzde 66, ekipler arası iletişimi yüzde 59, BT birimlerinin teknoloji yönetimini yüzde 53, veri giriş ve güvenliğini ise yüzde 51 oranında artıyor. 

Yazılım ve hizmet gelirleri bazında Güney Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük bilişim şirketlerinden biri olan Asseco SEE, iş ortağı Oracle ile “WebRTC ile Gerçek Zamanlı İletişim” etkinliği düzenledi. Etkinlikte, internet tarayıcısı üzerinden ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan WebRTC’nin kurumlar için yarattığı değerler, katılımcılar ile paylaşıldı. “Her yerden, her kanaldan iletişim” yaklaşımının ön plana çıktığı etkinlikte, özellikle Y kuşağının ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir teknoloji standardı olan WebRTC hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca kullanıcıların herhangi bir kuruluma gerek kalmadan PC, mobil cihazlar ve internet tarayıcısı üzerinden sesli, görüntülü iletişim kurmalarını mümkün kılan WebRTC’nin, akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının beklentilerini de üst düzeye çıkardığına dikkat çekildi. 

Müşteri hizmetlerine tek bir tıkla ulaşılabilecek

WebRTC, web tarayıcıları üzerinden herhangi bir ek yazılım, istemci, plugin gibi uygulamalar yüklemeden görüntülü ve sesli iletişim kurulabilecek bir altyapı sağlıyor. WebRTC'nin etkin kullanım alanlarından biri de web üzerinden hizmet alan müşterilerin ve son kullanıcıların herhangi bir ek yazılım indirmeden, numara çevirmeden, kayıt yaptırmadan, tek bir tıkla müşteri hizmetlerine ulaşabilmeleri.

İletişimde mekâna ve cihaza bağımlı kalma dönemi geride kalıyor 

İnternetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oluşu, akıllı telefonların ve tablet PC'lerin yaygınlaşması, mobil hayatın ve sosyal medyanın etkinliği, yalnızca özel yaşamdaki değil aynı zamanda iş dünyasındaki iletişim biçimlerini de etkiliyor. Günümüzde müşterilerine daha hızlı, kaliteli ve güvenli hizmet vermek isteyen kurumlar için günün her saatinde müşterilerince kolaylıkla ulaşılabilir olması kaçınılmaz bir gereklilik. Bu hizmeti sunarken maliyeti en aza düşürmek ise rekabet avantajı sağlıyor. Çağrı merkezlerinde toplam sahip olma maliyetlerini azaltan, daha az çalışanla daha çok çağrı yönetmeye olanak sağlayan WebRTC deneyimi, sorunsuz bir iletişimi garanti altına alıyor. Özellikle iş yapış şekillerinin değiştiği günümüzde farklı il veya ülkelerde ofisleri bulunan kurumlar, sık seyahat eden çalışanlar, cihaz bağımsız, kolay bir şekilde iletişim kurmak istiyorlar.

Görüntülü iletişim teknolojileri zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor

WebRTC’ye olan ilginin teknolojiyi umut verici bir noktaya taşıdığını belirten Asseco SEE Satış Müdürü Mutlu Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çağrı merkezi teknolojileri son derece hızlı bir gelişim içerisinde. Görüntülü görüşme, mobil uygulamalar ve video teknolojileri daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Yeni görüntülü iletişim teknolojilerinin zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak, müşteri memnuniyetini artırmak, şikâyet ve çözüm yönetimi ya da yeni ürünleri tanıtıp satmak için kurumlar tarafından daha çok tercih edilen kanallar haline geldiğini görüyoruz. Şirketler, kişiselleştirilmiş hizmet anlayışı ile rekabette birkaç adım öne geçmeyi hedefliyor. Asseco SEE olarak, sektörün gelişen ihtiyaçlarını ve yeni nesil teknolojileri yakından izliyoruz. Oracle ile gerçekleştirdiğimiz başarılı iş birliğiyle müşterilerimize yoğun rekabet ortamında iş ihtiyaçlarını adresleyecek çözümler sunmaya devam ediyoruz.”

İş verimliliğini artırmanın yolu WebRTC’den geçiyor

Etkinlikte konuşan Oracle Bölge Satış Müdürü Erkan Tezcanlı ise “İnternet üzerinde sesli, görüntülü ve etkileşimli iletişim kurmayı kolaylaştıran WebRTC teknolojisinin önde gelen tedarikçisi olarak, WebRTC çözümlerini iş ortağımız Asseco SEE ile birlikte Türkiye pazarına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Oracle’ın bu teknolojinin geliştirilmesi ve standartlarının oluşturulması yönünde yaptığı çalışmalar sonucunda elde ettiği birikimle, Asseco SEE’nin bu alandaki tecrübeleri ve teknik yeteneklerinin birleşiminin oluşturacağı sinerjinin, WebRTC teknolojisinin Türkiye’deki kurum ve kuruluşlara tanıtılması ve iş verimliliğini artırıcı uygulamalara dönüşmesine büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz.” dedi. 

Gider yönetimi ile yılda 50 bin Dolar tasarruf
iPhone'daki mesaj hatası Snapchat ve Twitter kullanıcılarını etkiliyor
Samsung'da kriz, katlanabilir telefon üretimi yarıya düşebilir
Sonraki Haber