Apple yapay zeka teknolojileri için yeni yetenekler arıyor

Teknoloji dünyasının en önemi isimlerinden biri olan Apple, yapay zeka savaşında rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor.

Yapay zeka teknolojileri hızla yayılıyor. Şu anda OpenAI, ChatGPT ile öncülük ederken neredeyse tüm teknoloji şirketleri bu alanda etkili olmaya çalışıyor. Fakat Apple'ın bu alanda yavaş hareket ettiği ve yapay zeka konusunda belirgin adımlar atmadığı düşünülüyordu.

Ancak son gelen bilgilere göre bu durum tamamen doğru değil. Apple, jeneratif yapay zeka konusunda yetenek arayışı içerisinde. Bu bilgiler, Apple'ın iş ilanlarından elde edildi. Teknoloji devi, daha önce planlarında olmayan jeneratif yapay zeka alanında birçok yeni iş ilanı yayınladı. Bu ilanlar sadece Amerika'da değil, Avrupa ve Asya'da da karşımıza çıktı.

Apple yapay zeka teknolojileri için yeni yetenekler arıyor

Bir ilanın detaylarında şöyle deniliyor: "Uygulamalı ML araştırmasında kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir aday arıyoruz. Bu roldeki sorumluluklar, büyük ölçekli dil ve çok modlu modelleri dağıtık sistemlerde eğitmeyi, kompakt sinir mimarilerini cihazda etkili bir şekilde kullanmayı ve kullanıcıya mahremiyet koruyarak kişiselleştirilmiş politikalar öğrenmeyi içerir."

Apple'ın yapay zeka konusundaki tam planları hakkında detaylı bir bilgi bulunmamakla birlikte, iddialara göre şirket, bu teknolojiyi Siri'yi daha zeki ve işlevsel hale getirmek için kullanacak. Piyasada birçok yapay zeka sohbet botu bulunsa da hiçbirinin sesli asistan özellikleri yok. Şirket, bu teknolojiyi rakiplerinden önce hazırlarsa, zaten üstün olan sesli asistan deneyimini tamamen yeni bir seviyeye taşıyabilir.

UPDF – Mac ve iPhone için Yapay Zeka Destekli Üretken Yeteneklere Sahip Bir PDF Düzenleyicisi
Yapay zeka yarışına Amazon’da katılıyor
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber