AB kafayı Microsoft'a taktı! Bir soruşturma daha!

Microsoft'un potansiyel antitröst uygulamalarına yönelik bir soruşturma, Slack'in şirkete karşı ilk kez şikayette bulunmasından yaklaşık üç yıl sonra hala sürüyor.

Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Teams'i ürün paketleriyle bir araya getirmesinin AB rekabet kurallarını ihlal edip etmediğine dair bir soruşturma başlattığını duyurdu. Slack, Microsoft'un Teams'i Microsoft 365 veya Office 365'e dahil etme kararının yasa dışı olduğunu ve şirketin bazı kullanıcıların yazılımı kaldırmasını engellediğini iddia ederek 2020'de antitröst şikayetinde bulunmuştu.

Nisan ayında Microsoft, bir soruşturmayı önlemek amacıyla Teams'i Office paketinden kaldırmayı kabul etti ancak bunu nasıl yapacağının belirsiz olduğunu söyledi ki bu vaat endişeleri gidermek ve bir anlaşma yapmak için çaba yeterli değildi. Avrupa Komisyonu, soruşturmayı başlatan duyurusunda, "Microsoft'un, müşterilere üretkenlik paketlerine abone olduklarında bu ürüne erişimi dahil edip etmeme konusunda bir seçenek vermeyerek Teams'e bir dağıtım avantajı sağlayabileceğinden endişe duyuyor" dedi.

AB kafayı Microsoft'a taktı! Bir soruşturma daha!

Bir Microsoft sözcüsü habere şu yanıtı verdi: "Avrupa Komisyonu'nun bu davadaki çalışmasına saygı duyuyoruz ve kendi sorumluluklarımızı çok ciddiye alıyoruz. Komisyonla işbirliği yapmaya devam edeceğiz ve endişelerini giderecek çözümler bulma taahhüdümüzü sürdüreceğiz."

Bu, Microsoft'un kendisini Avrupa Komisyonu ile karşı karşıya bulduğu ilk sefer değil. 2009 yılında şirket, AB kullanıcılarına Windows'ta Internet Explorer kullanmaya zorlamak yerine farklı tarayıcı seçenekleri sunmayı kabul etti. Dört yıl sonra, Avrupa Komisyonu Microsoft'a 561 milyon euro para cezası verdi. Mevcut soruşturmanın karar verme tarihi yok, bu nedenle Avrupa Komisyonu'nun Microsoft'un kaderini açıklaması biraz zaman alabilir.

Photoshop da yapay zeka kullanmaya başlıyor!
Anthropic, Google, Microsoft ve OpenAI bir AI güvenlik grubu oluşturacak
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber