Samsung kullanıcılarına müjde, yapay zeka özelliği bütün telefonlara geliyor

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, yakın zamanda Galaxy A serisine yapay zeka olarak bilinen "Circle to Search" özelliğini getirmeyi planlıyor. Daha sonraki süreçte bu özelliğin diğer modellere de geleceği tahmin ediliyor.

Samsung’un Ocak ayında düzenlediği Unpacked etkinliğinde tanıttığı yapay zeka destekli yeni özelliklerden biri, özellikle dikkat çekti: Google Lens tabanlı "Circle to Search" yani "Daire İçine Alarak Arama" özelliği. Bu yenilik, kullanıcıların fotoğraf çekip daire içine alarak hızlı bir şekilde bilgi aramasını sağlıyor. Özellikle nesneler veya kişilerin fotoğraflarını çekip bu daire içine aldıktan sonra, yapay zeka teknolojisi görseli Google üzerinde tarayarak ilgili bilgileri kullanıcıya sunuyor.

Bu özellik, kullanıcıların görsel içerikleri anında tanıyıp bilgi edinmelerine olanak tanırken, Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy S23 serisine dahil ettiğini duyurmuştu. Ancak, bu güncelleme henüz Galaxy A serisine gelmiş değil.

Samsung orta segment telefonlarına yapay zeka güncellemesi veriyor

Son olarak, Google'ın Pixel 9 serisiyle birlikte bu özelliği daha da geliştirdiği ve uyumlu Android cihazlar için güncellemeyi yayımladığı duyuruldu. Google Lens tabanlı bu yenilik, kullanıcı deneyimini artırarak bilgiye erişimi daha da kolaylaştırıyor.

Samsung'un Circle to Search özelliğini Galaxy A serisine ne zaman getireceği ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak, kullanıcılar bu güncellemeyi dört gözle bekliyor. Özelliğin, daha geniş bir cihaz yelpazesine yayılmasıyla birlikte, bilgi arama süreçlerinde önemli bir kolaylık sağlayacağı öngörülüyor. Ayrıca sadece A serisine değil, daha sonraki süreçte söz konusu özelliğin M serisine de gelebileceği tahmin ediliyor.

Nvidia adeta para basıyor, Türkiye’den daha zengin
Google Play Store'a yeni yapay zeka güncellemeleri geldi
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber