Google chatbotunu Gemini olarak yeniden markalaştırıyor, ChatGPT ile rekabete giriyor

Google, yapay zeka tabanlı sohbet robotunu daha etkileyici ve güçlü bir hale getirerek ChatGPT'nin karşısına Gemini adıyla çıkıyor. Yenilenen bu platform, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek ve AI alanında liderliğini pekiştirmek amacı taşıyor.

OpenAI'nin ChatGPT'si teknoloji dünyasında yeni bir dönem başlatırken, bir zamanların AI şampiyonu Google, laboratuvarlarını yeniden düzenleyip bazen birbiriyle çakışan bir dizi AI hizmeti başlattı. Bu hizmetler arasında acilen piyasaya sürülen Bard chatbotu, iş yerinde yardımcı olan Duet AI ve arama için chatbot tarzı bir versiyon bulunuyordu. Şimdi Google, birçok üretken AI ürününü, en son AI modeli Gemini'nin adı altında topluyor ve doğrudan OpenAI'nin ChatGPT Plus abonelik hizmetine meydan okuyor.

Google, geçen Mart ayında aceleyle piyasaya sürdüğü deneysel chatbotu Bard'ın artık Gemini olarak adlandırıldığını duyurdu. Aralık ayından itibaren Bard chatbotunu güçlendirmeye başlayan metin, ses ve görüntü yeteneklerine sahip AI modeli Gemini ile aynı adı alıyor. Gemini, Google'ın hizmetler arasında daha öne çıkan bir konuma taşınıyor.

Google chatbotunu Gemini olarak yeniden markalaştırıyor, ChatGPT ile rekabete giriyor

Android telefonlarda kendi uygulamasına sahip olacak olan Gemini, Apple mobil cihazlarında ise ana Google uygulamasına entegre edilecek. Google ilk olarak Gemini AI modelini tanıttığında, AI tekliflerinin yeni bir temeli olarak sunulmuştu, ancak şirket en güçlü versiyonu daha fazla güvenlik testi gerektiğini söyleyerek geri tutmuştu. Şimdi bu versiyon, Gemini Ultra, Google'ın chatbotunun premium versiyonu olan Gemini Advanced içinde kullanıma sunuluyor. Buna erişim, Google One bulut yedekleme hizmetinin AI Premium adlı yeni bir katmanına abone olmayı gerektiriyor. Genellikle Google One'a 10$'lık bir abonelik 2 terabayt ekstra depolama ve diğer avantajlar sunarken, şimdi aynı paket Gemini Advanced ile birlikte ayda 20$'a sunuluyor.

Google'ın bu yeni paketi, OpenAI'nin ChatGPT Plus aboneliğinden önemli ölçüde daha fazlasını sunuyor. Hizmet, şirketin chatbotunun en güçlü versiyonuna erişimin yanı sıra OpenAI'nin yeni "GPT mağazası"na da erişim sağlıyor. Bu mağaza, geliştiriciler tarafından hazırlanan özel chatbot işlevlerini sunuyor. Aynı aylık maliyetle, Google One müşterileri şimdi ekstra Gmail, Drive ve Fotoğraf depolamasının yanı sıra daha güçlü bir chatleştirilmiş arama deneyimine sahip olabilir.

Yapay zeka savaşları sınır tanımıyor!
ABD’den dev adım! Yapay zeka üretimi seslerle arama yapanlar yandı!
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber