ChatGPT işi iyice abartmaya başladı! Bilince sahip olacak!

ChatGPT, artık geçmişteki konuşmalarınızı hatırlayabilecek bir dijital hafızaya kavuşuyor. Bu yenilik, kullanıcıların daha önce yaptıkları sorgulamalar ve paylaştıkları önemli bilgiler üzerinden kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Örneğin, çocuğunuzun belirli bir gıdaya alerjisi olduğunu veya e-postalarınızı nasıl imzalamayı tercih ettiğinizi ChatGPT'ye hatırlatabilirsiniz. Bu bilgiler, ilerleyen konuşmalarda ve görevlerde dikkate alınarak, size özel yanıtların geliştirilmesine katkıda bulunacak. Ayrıca, her bir kullanıcıya özel GPT'nin, okuduğunuz kitapları ve tercih ettiğiniz türleri hatırlayabilmesi gibi, zamanla daha fazla kişiselleşmesi bekleniyor. OpenAI, kullanıcıların gizlilik endişelerini dikkate alarak, hatırlanan bilgiler üzerinde tam kontrol sağlayacak bir sistem geliştirdiğini belirtiyor. Bu sayede, ChatGPT'nin hafızasında tutulan herhangi bir bilgiyi unutması veya ayarlar bölümünden bu özelliği tamamen kapatmanız mümkün olacak. Bu özellik şu an beta aşamasında ve yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmuş durumda, ancak OpenAI gelecekte daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı planlıyor.

AI chatbotlarla yapılan konuşmalardaki en büyük handikaplardan biri, konuşma sona erdiğinde her şeyin sıfırlanması ve chatbot'un kim olduğunuzu veya daha önce ne sorduğunuzu hatırlayamamasıdır. Bu durum, özellikle gizlilik nedenleriyle tasarlanmış olsa da, teknolojinin gerçekten size yardımcı olabilecek, ihtiyaçlarınızı iyi anlayan bir dijital asistana dönüşmesini engelliyor. Ancak OpenAI, bu sorunu çözmek için harekete geçti ve ChatGPT'ye bir bellek özelliği ekliyor. Bu özellik, botun önceki konuşmalardan önemli kişisel detayları hatırlamasına ve bu bağlamı güncel sorgulamalara uygulamasına olanak tanıyacak.

ChatGPT işi iyice abartmaya başladı! Bilince sahip olacak!

Bu nasıl işliyor? ChatGPT'ye, çocuğunuzun yer fıstığına alerjisi olduğunu veya e-postaları nasıl imzalamayı tercih ettiğinizi gibi belirli bir şeyi hatırlamasını söyleyebilirsiniz. Chatbot, bu veriyi isteğiniz üzerine otomatik olarak depolayacak ve gelecekteki konuşma ve görevlere uygulayacak.

Bunun ötesinde, sistem zamanla belirli verileri toplayacak. Sorgulamalar yaparken doğal olarak veri depolayacak. Chatbot'un daha akıllı hale gelmesi ve daha da önemlisi, sizin özel ihtiyaçlarınıza daha duyarlı olması hedefleniyor.

Ayrıca, her bir özel GPT'nin kendi benzersiz hafızası olacak. Örneğin, OpenAI kitaplar konusunda Books GPT'yi örnek veriyor; bu bot, hangi kitapları okuduğunuzu ve hangi türleri sevdiğinizi hatırlayacak. GPT Store, bu bellek özelliğinden kesinlikle faydalanacak benzersiz chatbotlarla dolu.

Bu, internetin zaten nasıl çalıştığından çok da farklı görünmüyor. Uygulamalar kişisel verileri depolar, web siteleri ve sosyal ağlar da bunu yapar. Daha sonra bu veriler, kullanıcıya özel algoritmalar geliştirmek için kullanılır. Ancak, standart işleyişle ilgili önemli gizlilik endişeleri var ve bu endişeler, bu bellek özelliğine de taşınıyor. Bu bağlamda, OpenAI, kullanıcıların ChatGPT'nin hafızası üzerinde kontrol sahibi olacağını ve sistemim bazı hassas konuları, sağlık verileri gibi, otomatik olarak hatırlamayacak şekilde eğitildiğini belirtiyor. Şirket, botun bir şeyi unutmasını söylemeniz durumunda bunu yapacağını söylüyor. Ayarlar bölümünde daha ince ayarlamalar için bir Bellek Yönetimi sekmesi de bulunuyor. Bu özellik sizi rahatsız ediyorsa, özelliği tamamen kapatabilirsiniz.

Bu, şimdilik beta servisi olarak sunuluyor ve bu hafta ChatGPT'nin ücretsiz ve Plus kullanıcılarının "küçük bir kısmına" sunuluyor. Şirket, gelecekte daha geniş bir yayın için planlarını paylaşacak. Bu arada, bu tüm sürecin nereye varacağını görmek için "Her" filmi yeniden izlenebilir.

Acılı aileler yapay zeka ile yeni bir döneme merhaba diyor!
ChatGPT, konuştuğunuz konuları hatırlayacak
Bu fiyata araba kalmadı: Renault Taliant fiyat listesi
Sonraki Haber