Apple, hafif AR gözlüklerini hızlandırıyor

Apple, "hafif" AR gözlüklerinin geliştirilmesini hızlandırıyor. Yeni cihazın kullanıcı deneyimini nasıl değiştireceği ve piyasaya ne zaman çıkacağı büyük bir merak konusu.

Apple, akıllı gözlükleri üzerinde çalışmalarını hızlandırıyor. Şirket, 3D ekran teknolojisi ve benzersiz gizlilik özellikleriyle ilgili patentler aldıktan sonra, son olarak "Çift Eksenli Menteşe Mekanizması" ile ilgili bir patent başvurusu yaptı. Bu gelişme, Apple’ın akıllı gözlük geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor. Görünüşe göre Apple, akıllı gözlüklerin geliştirilmesini hızlandırmak için görsel ürün ekibini genişletiyor.

Apple AirPods’tan ilham alan bu yeni ürün, hafif ve taşınabilir bir tasarım ile kullanıcıya tatmin edici bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunma zorluğunu taşıyor. Apple Vision Pro, mükemmel kameralarıyla artırılmış gerçeklik cihazı gibi görünse de aslında bir sanal gerçeklik ürünü olarak bazı sınırlamalara sahip.

Apple’ın akıllı gözlüklerinin piyasaya sürülme tarihi henüz açıklanmadı ancak sektördeki analistler, bu ürünün 2026 veya 2027 yıllarında piyasaya sürülmesini bekliyor. Apple, Meta’nın sunduğu deneyimden çok daha üstün bir kullanıcı deneyimi sunmak için çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Şirket, aynı yaklaşımı Apple Vision Pro için de benimsemişti.

Eğer Apple, sıradan bir gözlük gibi görünen ve hissettiren, ancak artırılmış gerçeklik teknolojisini entegre eden ve telefona bağlı olan bir ürün ortaya çıkarabilirse, bu, ürün alanında dikkate değer bir başarı olacaktır. Bu tür bir cihaz, insanların telefonlarına dokunmadan birçok işlerini halletmelerine olanak tanıyabilir. Yeni gelişmelerin özellikle navigasyon ve web üzerinden bilgi bulma gibi alanlarda büyük fayda sağlayabileceği düşünülüyor.

Meta ve Google gibi devler de artırılmış gerçeklik teknolojisine yatırım yaparak pazar payını erkenden ele geçirmeye çalışıyor. Apple’ın akıllı gözlüklerinde ne kadar başarılı olacağını ve ürünün fiyatlandırmasının nasıl olacağını görmek için beklememiz gerekecek.

Bill Gates'ten yapay zeka yorumu, dünyanın başına bela olabilir
Meta AI, yeni bölgelerde kullanıma sunuldu
Tesla çıldırdı, TOGG'dan bile daha ucuza satıyorlar
Sonraki Haber