Kapıları el hareketi ile kapanan otomobil: Mercedes EQS

Lüks elektrikli sedan Mercedes EQS hakkında merak edilen bilgileri bu videoda bir araya getirdik.

Lüks elektrikli sedan Mercedes EQS sınıfının standartlarını değiştirme hedefiyle geliyor. Markanın sıfırdan tasarlanan ilk elektrikli modeli olan EQS, 107.8 kWh kapasitesine sahip bir elektrikli motora sahip. Bu motorun WLTP standartlarındaki menzili ise 770 km.

Kapıları el hareketi ile kapanan otomobil: Mercedes EQS

Aracın şarj süresi ise değişken. 11 kW AC şarjda pili 10 saatte, 22 kW AC şarjda 5 saat, 200 kW DC şarjda ise 31 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edebiliyorsunuz.

EQS, doğru akımlı (DC) hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a kadar şarj edilebiliyor. 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için yalnızca 15 dakikalık bir şarj yeterli oluyor.

İç mekanda markanın Hyperscreen adını verdiği devasa bir ekran bulunan otomobilde bu ekran yolcu tarafına doğru devam ediyor. Yolcu tarafındaki OLED ekranın boyutu ise 12.3 inç.

Teknolojioku olarak Mercedes EQS ile ilgili detaylı özellikleri aşağıdaki videoda sizler için bir araya getirdik:

Yeni videomuz ile ilgili sorularınızı bu sayfanın altında yer alan yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler  size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Mercedes-Benz Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmayı hedefliyor. Bu hedefe uygun olarak EQS modelinin birçok parçası da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş.

EQC'de de bulunan bir özellik bu yeni modelde de mevcut. Ön farlar kaputun uç kısmında da devam ediyor. Aracın kapıları da Tesla modellerinde olduğu gibi gizlenebiliyor. Bu ve benzeri tasarım detayları sayesinde Mercedes EQS'nin sürtünme katsayısı da 0.20 değerine düşürülmüş.

Aracın hem ön hem arka tasarımında far ve aydınlatma elemanlarının tamamı LED teknolojisini kullanıyor. Ön ızgara ve far tasarımı markanın EQC modeline fazlasıyla benziyor. Arka tasarım da yine LED ışıkların kullanıldığı bir tasarım anlayışına sahip.

Otomobilde 8 adet işlemci var

Mercedes EQS sürüş teknolojileri ile Otonom Sürüş Seviye 3 özellikleri sunuyor. Aracın üzerinde 8 adet işlemci, 24 GB RAM ve saniyede 46.4 Gbit bant genişliği bulunduğu da açıklandı.

Yapay zeka destekli Elektrik Zekası isimli özel bir sürüş modu da bulunan araçta bu mod sayesinde hava durumuna, yol durumuna ve diğer dış etkenlere göre en uzun menzil hesaplanıp ona göre bir rota sunuluyor.

5.2 metre uzunluğundaki araç 1.93 metre genişlik sunuyor. Çift renkli olarak satın alınabilen otomobilde arka koltuktaki yolcular da unutulmamış. Onların için de ön koltukların sırtlarında 11.6 inç büyüklüğünde ekranlar bulunuyor.

Opsiyon olarak önde ve arkada otomatik konfor kapılar sunuluyor. Sürücünün araca yaklaşmasıyla ilk olarak kapı kolları yuvasından dışarıya çıkıyor. Kullanıcı daha da yaklaştığında sürücü kapısı otomatik olarak açılıyor. Sürücü, MBUX’i kullanarak -örneğin çocukların okul önünde araca güvenle binmesini sağlamak için- arka kapıları açabiliyor.

EQS, donanıma bağlı olarak 350 adede kadar sensörle donatılıyor. Bu donanımlar mesafeleri, hızları ve ivmelenmeleri, aydınlatma koşullarını, yağış ve sıcaklıkları, koltuk doluluğunu ve hatta sürücünün göz kırpma sıklığını ve yolcuların konuşmalarını takip ediyor. Tüm bu bilgiler, algoritmalar tarafından kontrol edilen ve yıldırım hızında kararlar veren özel kontrol üniteleri tarafından işleniyor. Yeni EQS, Yapay Zeka (AI) sayesinde öğrenme yeteneğine sahip ve buna bağlı olarak yeteneklerini yeni deneyimlere dayalı olarak geliştirebiliyor.

Otomobilin iki farklı sürümü piyasaya sürülecek. Mercedes EQS 450+ isimli modelde tek motor bulunuyor ve arkadan itişli bir model. Bu model 333 beygir güce ve 568 Nm torka sahip. Bu modelin 0-100 km hızlanması ise 6.2 saniye.

Mercedes EQS 580 4MATIC sürümü ise dört çeker olacak ve 524 beygir güç, 855 Nm tork üretebilecek. Bu otomobilin 0-100 km hızlanması ise 4.3 saniye.

Her iki modelde de maksimum hızın saatte 210 km ile sınırlandığı açıklandı.

Araçların ağırlıklarına baktığımızda ise EQS 450+ modelinin 2.480 kg olduğu görülüyor. EQS 580 4MATIC modeli ise 2.585 kg ağırlığa sahip. Otomobilin fiyatı açıklanmazken bu yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Xiaomi bu telefon bu fiyata satılır mı? Bravo!
Dört ürünün bulunduğu kutuyu açtık!
Kredi kartıyla otomobil ve akıllı telefon alanlar yandı, yeni karar yayımlandı
Sonraki Haber