Honor Magic 5 Pro incelemesi: Türkiye’ye gelecek mi?
Honor’un amiral gemisi modeli Magic 5 Pro modelini sizler için inceledik ve değerlendirdik. Aynı zamanda fiyat tahminlerimizi ve telefonun olası rakipleri paylaştık. İşte incelememiz.
Honor bir süredir Türkiye pazarında faaliyetlerini sürdürüyor. Akıllı telefon pazarındaki ürün yelpazesi geçtiğimiz yıllarda pek de geniş değildi. Fakat son yıllarda her segmentten akıllı telefon getirdiğini söyleyebiliriz. Giyilebilir teknoloji tarafında da yine sıklıkla tercih edilen bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Honor Magic 5 Pro modeli, henüz Türkiye’de satışa sunulmuyor. Kısa bir süre önce elimize ulaşan kıllı telefonu sizler için olumlu ve olumsuz yönleriyle değerlendirdik ve inceledik. İşte videomuz.
Honor Magic 5 Pro incelemesi: Türkiye’ye gelecek mi?
Cihazın ilk olarak tasarım ayrıntılarını incelediğimizde, ince çerçeve yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi, başaran 6.81 inçlik kavisli bir panel bizleri karşılıyor. Arka taraftan baktığımızda ise her kamerası 50 MP olan üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu kameralar, ana kamera, periskop telefoto lens ve geniş açılı kamera olarak sıralanmış durumda. Aynı zamanda periskop kamerasında 100x dijital zoom desteği de yer alıyor. Optik zoom tarafına baktığımızda ise 3.5x yakınlaştırma özelliği olduğunu görmekteyiz.
Ekran tarafında sunduğu avantajlara bakacak olursak yüksek çözünürlük ve ince çerçevelerin hem oyun oynama hem de film/dizi izleme konusunda üst seviye bir zevk yaşattığını deneyimledik. Aynı zamanda çok güneşli havada dahi 1200 nit değerinde sunulan maksimum parlaklık seviyesi sayesinde herhangi bir sorun yaşamadık.
Ekran ve kamera özelliklerini değerlendirdiğimiz zaman genel olarak memnun kaldığımızı belirtelim. Fakat ön kameranın video modunda 4K çözünürlüğünde 30 FPS video çekmesi, bir amiral gemisi telefon için dezavantaj. Piyasadaki rakiplerin kameralarında dahil 4K 60FPS video çekerken Honor Magic 5 Pro modelinin bu konuda geri kaldığını söyleyebiliriz.
Pil tarafında ise 5100 mAh batarya ve bu bataryayı desteklemek için ise 66W hızlı şarj desteği yer alıyor. Pil deneyiminin de oldukça tatmin edici olduğunu söylemek mümkün. Avrupa fiyatını Türk Lirasına çevirdiğimizde ise 25.000₺’lik bir fiyat etiketi karşımıza çıkıyor. Vergileri de eklediğimizde ise 45.000₺'lik bir fiyat etiketinin bizlere sunulacağını tahmin ediyoruz. Sizce Türkiye’ye tahmin ettiğimiz fiyat ile giriş yaparsa, piyasada tutunabilir mi? Yorumlarda tartışalım.