Hem evde hem ofiste: HP EliteBook 840 G9

HP EliteBook 840 G9 modelini mercek altına aldık. İşte sunduğu özellikler.

Son zamanlarda telekomünikasyon ve teknoloji sektörleri başta olmak üzere çoğu şirketin hibrit çalışma politikasına geçtiğini görmekteyiz. Yapılan araştırmalara göre, ofisten çalışanların %61'i, aynı işi evinde de yapabileceğini düşünüyor. Son kullanıcıların %77'si ise hem ofis hem de evden çalışma olarak adlandırdığımız hibrit çalışma sisteminin daha verimli olacağını düşünüyor. Fakat ofiste çalışanlara sunulan imkanlara göre evden çalışma esnasında seçilecek bilgisayarın bir hayli önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Çünkü bir iş ağında güvenlik tarafında herhangi bir zafiyet bulunmazken, kişisel bilgisayarı hem ev hem de ortak ağ gibi kısımlarda kullandığımız zaman, kişisel dosyalar da işin içine girdiğinde, güvenlik tarafında çalışanların endişelerine olabilir. İşte tam da bu durumda HP'nin EliteBook 840 G9 modelini sizler için mercek alına aldık. Çünkü hem güçlü işlemcisi ve kompakt tasarımı ile iş ve mobilite tarafında kullanıcılara kolaylık sağlamayı amaçlarken, bu performansı en geniş güvenlik yazılımları sayesinde de sürdürmeye devam ediyor.

Hem evde hem ofiste: HP EliteBook 840 G9 incelemesi!

Cihazın ilk olarak tasarım ayrıntılarını mercek altına aldığımızda, en çok dikkat edici kısım, hafifliği oldu. Çünkü güçlü bir işlemci ve üst düzey donanım ile gelen modelin 1.36 KG'lık bir ağırlık ile gelmesinin, rakiplerine kıyasla önemli bir fark olduğunu görüyoruz. Ekran tarafına baktığımızda ise, ince çerçevelere sahip 14 inçlik bir panel bizleri karşılıyor. 400 nits'lik bir parlaklığa sahip olan ekranın, anti-glare özelliği sayesinde, dışarda çalışsanız dahi yüksek ışık gibi ekranınızı engelleyecek durumlarda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Teknik tarafa baktığımızda ise, HP'nin kendi sitesinde farklı varyantlar olsa da bize gelen modelin Intel® Core™ i5-1235U işlemcisine sahip olduğunu ve 16 GB RAM ile beslendiğini belirtelim. Ayrıca depolama alanı tarafında ise 512 GB'lık NVMe SSD yer alıyor. Fakat söz konusu modelin farklı varyantlarında, i7 12. nesil işlemci veya 64 GB'a kadar RAM ve 1 TB'a kadar dahili depolama alanına sahip modellerini bulabilirsiniz.

Pil tarafına baktığımızda ise 14 saatlik bir kullanımı hedefleyin modelin, farklı kullanım senaryolarına göre daha da uzayıp kısalabileceğini söyleyebiliriz. Kullandığım süre boyunca ise, sabah saatlerinde evden çıkıp akşama kadar kısmi zamanlar dışarıdan çalıştığım zamanlarda bile, akşam saatlerinde %30'luk bir pil seviyesi kalıyordu. Bu yüzden pil tarafında tatmin eden bir cihaza olduğunu söyleyelim.

HP EliteBook 840 G9 modelinin en çok öne çıkan özelliğinin, güvenlik tarafında sunduğu avantajlar olduğunu söyleyebiliriz. İnceleme makalemizin başında da bahsettiğimiz gibi, ofis ortamında kullanılan ağ ve ortamın daha güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Yani normal şartlarda kişisel bilgisayar ile evde veya insanların olduğu bir ortamda iş yapmak güvenlik açısından sorunlar yaratabilir. Fakat EliteBook 840 G9 modeli tam da bu yaraya parmak basmak amacı ile üretilmiş bir dizüstü bilgisayar olarak sunuluyor.

İçerisinde bulundurduğu HP Wolf Security for Business mimarisiyle gelen HP EliteBook 840 G9, şirketlerin ve ekiplerin korunduğundan emin olmak için her zaman açık ve her zaman takipte. Kendi kendini onaran ürün yazılımı ve bellek içi ihlal algılamadan yalıtım yoluyla tehditleri etkisizleştirmeye kadar çeşitli yöntemler kullanan HP Wolf Security adreslenebilir saldırı yüzeyini küçültüyor ve ürün yazılımı saldırılarında uzaktan kurtarmaya olanak tanıyor.

  

Tabii ki bu güvenlik önlemlerinin yalnızca tek bir yazılımdan ibaret olduğunu düşünmeyin, Parmak izi okuyucu, kızılötesi kamera (yüzle oturum açma) gibi güvenlik özellikleriyle çok faktörlü kimlik doğrulama sunuyor. Destek Asistanı, güvenlikle ilgili donanım yönetimi ve yazılım ayarlarını bir araya getiriyor ve sorun durumunda ilk temas noktası oluyor. Ağ sorunlarının giderilmesi de burada gerçekleştiriliyor.

Farklı insanların olduğu bir ortamda, bilgisayar ekranınızda görünmesini istemediğiniz bir yazı var ise, gizlilik modunu kolaylıkla açabilirsiniz. Kullanıcıların bilgisayarı hemen gizlilik moduna geçirmek için fn+F2 tuşlarına basmaları yeterli; bu mod, belli bir açıyla bakıldığında görünür ışığı yüzde 95'e kadar azaltarak başkalarının ekrandaki bilgileri görmesini zorlaştırıyor. HP Sure Click, yaygın olarak kullanılan belge türlerinin (Microsoft Word ve PDF) güvenliğini sağlarken güvenli ve özel ChromiumTM tabanlı güvenli bir tarayıcı sunuyor.

Ayrıca konferans görüşmeleri ve toplantılar için, iyi iş çıkartan bir kamerası ve AI gürültü engelleme özelliği ile desteklenen mikrofonları yer alıyor. Yani incelememizde de test ettiğimiz dizüstü bilgisayarın, mikrofonlarının ve kamerasını başarılı olduğunu da belirtelim.

HP EliteBook 840 G9 modelinin fiyat tarafına baktığımızda ise, ortalama oalrak 24.000 TL'lik bir fiyat etiketi bizleri karşılıyor. Tabii ki HP'nin sitesinde, EliteBook modelini daha da özelleştirebilir, farklı değişiklikler ile satın alabilirsiniz. HP Elite serisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayın. Siz ürünü nasıl buldunuz, yorumlar kısmında tartışalım.

POCO gemileri yaktı! Bu modeli Türkiye'de bu fiyatla yok satar!
iPhone 14 Pro uzun kullanım deneyimi: Bu fiyata değer mi?
MediaTek Dimensity 8400 Ultra AnTuTu ve Geekbench skorları belli oldu: Tam bir canavar
Sonraki Haber