Anker Soundcore Liberty Air inceleme! (video)

Bu videomuzda sizlerle birlikte kulak içi bir kulaklık olan Anker Soundcore Liberty Air modelini inceliyoruz.

Kulaklıklar özellikle mobil cihazların ekranlarının büyümesi, daha fazla multimedya öğelerine sahip olmaları ile birlikte yeniden popüler oldu. Önemli bir aksesuar olan kulaklıkların kulak içi, kulak üstü, tamamen kulağın içine giren olmak üzere temelde 3 farklı türü var. Ayrıca her bir türün kablolu ve kablosuz seçenekleri de bulunuyor.

Kulak üstü kulaklık türlerinden biri olan Anker Soundcore Spcece NC modelini daha önce incelemiştim. Bu modelin en önemli özelliği aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmasıydı. Bu incelemeye konuk olan ürün ise kulak içi olarak tabir edebileceğim Apple'ın AirPods benzeri bir kulaklık olan Anker Soundcore Liberty Air.

Anker Soundcore Liberty Air inceleme! (video)

Küçük ve kompakt bir ürün olan Libetry Air, biri sağ ve diğeri sol olmak üzere iki kulak içi kulaklıktan oluşan bir set. Kutusundan aynı zamanda şarj için de kullanılan mini bir taşıma çantası çıkan kulaklık setini bu çanta sayesinde şarj edebiliyorsunuz.

Bluetooth 5.0 teknolojisini kullanan kulaklığın beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı rengi bulunuyor. Bana teste gönderilen kulaklık siyah renkli modeli. Gürültü engelleme (telefon görüşmelerinde) ve stereo özellikle çift mikrofonu bulunan kulaklık seti, tek şarj ile 5 saate kadar kullanım sunuyor. Mini çantası ile bu kullanım süresi 20 saate kadar çıkıyor. IPX5 standardında suya ve tere dayanıklı olan kulaklığın sürücülerinin Grafen ile kaplı olduğunu belirteyim.

Anker Soundcore Liberty Air kullanım deneyimi

Kulaklığın kurulumu oldukça kolay: iOS ya da Android uyumlu telefonunuz ile bir kere eşleştiriyorsunuz. Ardından kulaklığı kutusundan çıkardığınızda (telefonunuz Bluetooth özelliği açıksa) otomatik olarak bağlantı sağlanıyor.

Gerek kulaklığın, gerek şarj ve taşıma çantası (ya da kutusunun) ve hatta ürün kutusunun malzeme kalitesi üst düzeyde tutulmuş. Ucuz Çin malı çözümlerdeki gibi bir malzeme kalitesi yok. Özellikle şarj kutusunun malzeme kalitesini çok beğendiğimi belirteyim. Köşeleri fazlasıyla yuvarlatılmış diktörtgen prizması şeklindeki kutu, içine yerleştirilen kulaklıkları tam alacak şekilde tasarlanmış.

Bu arada merak edenler için söyleyeyim: Kulaklıkları ayrı ayrı da yani tek tek de kullanabiliyorsunuz. Ek olarak sağ kulaklığa bir kere dokunduğunuzda müzik ya da videonun durdurulduğunu belirteyim. Sol kulaklığa dokunduğunuzda ise (Android için) Google Asistan aktif hale geliyor. Yani kulaklıkların üst yüzeyi dokunmaya duyarlı.

Anker Soundcore Liberty Air ses kalitesi (müzik ve filmlerde) nasıl?

Kablolu kulaklıkları sevmeyen ve uzun yıllardır Bluetooth kulaklık kullanan biri olarak Libery Air'in sunduğu deneyimden memnun kaldım. Ses kaliteli özellikle müzik dinlerken ve film izlerken gayet iyi. Tizler ve basların dengeli olduğunu belirteyim. Biri diğerine göre çok baskın değil. Grafen kaplamasının ses kalitesine olan etkisini hissedebiliyorsunuz.


Anker Soundcore Liberty Air ses kalitesi (telefon görüşmelerinde) nasıl?

Kulaklığın müzik ve filmlerde ses kalitesini çok beğendim. Fakat telefon görüşmelerinde aynı şekilde beğendiğimi söyleyemem. Sessiz ortamlarda kulaklık yapılan telefon görüşmelerinde bir sorun yok. Ancak biraz gürültülü ortamlarda seste ciddi sıkıntılar oluyor. Bu ürünü inceleme sırasında sosyal medyadaki takipçilerime de düşüncelerini sormuştum. Benzer eleştiriler gelmişti. Ben de zaman zaman bu sıkıntıları yaşadım. Anker güzel bir ürün yapmış ama telefon görüşmelerinde ses kalitesi biraz daha artırılmalı.


Anker Soundcore Liberty Air ses izolasyonu nasıl?

Anker Soundcore Liberty Air sesi dışarı veren bir kulaklık değil. Telefonda dinlediğiniz müziği sonuna kadar açsanız da dışarı fazla bir ses gitmiyor. Öte yandan kulaklığın ses izolasyonu da bu tarz bir ürün için yeterli. Ama aktif bir gürültü engelleme özelliği olmadığından dış sesleri de olması gerektiği kadar duyuyorsunuz.

Ben yaptığımız denemelerde kulaklığın kulağımdan düşmediğini gördüm. Yani kulakta idareten duran bir ürün değil. Ayrıca kutudan farklı kulak delikleri için farklı boyutlarda kauçuk parçalar da çıkıyor. Bunları değiştirerek kendi kulağınıza uydurmanız da mümkün.

Anker Soundcore Liberty Air pil ömrü nasıl

Kulaklığı yaklaşık bir ay boyunca aktif olarak kullandım. Pil ömrü gerçekten beni kendine hayran bıraktı. Kulaklığı hiç çantasına koymasanız bile 5 saate yakın kullanım sunuyor. Bu minik çantaya ya da kutuya koyarsanız otomatik olarak şarj ettiği için (çantaya entegre bir pil var) 20 saate ulaşan bir pil ömrü oluyor. Ben pratik hayatta bu 20 saatin yaklaşık olarak 3 hafta kullanıma denk geldiğini gördüm. Ben ortalama günde 30 dakika kulaklık kullanarak bu süreye ulaştım. Daha fazla ya da daha az kullanarak süreyi artırmak ve azaltmak sizin elinizde.


Anker Soundcore Liberty Air taşıma kutusu nasıl şarj oluyor?

Ürünle beraber verilen taşıma kutusu microUSB bağlantısı üzerinden şarj oluyor. Kutunun üzerinde üç aşamalı bir LED var. Üç LED de yandığında pilin şarjının tam olduğunu anlıyoruz. Hiç ışık yanmazsa haliyle pilin bittiğini anlıyoruz. Kulaklığın başka bir şarj yöntemi olmadığından bu kutuyu kaybetmemenizi öneriyorum.


Anker Soundcore Liberty Air Türkiye fiyatı

Kulaklığın ben bu testi yaptığımız Haziran 2019 itibariyle fiyatı 490 TL idi. Bu kalite ve özelliklere sahip bir ürün için makul bir fiyat olduğunu söyleyebilirim. ABD fiyatı 100 dolar civarında olan kulaklığın Türkiye fiyatının daha uygun kaldığını da belirteyim.

Anker Soundcore Liberty Air video incelemesini aşağıdaki oynatıcı üzerinden izleyebilirsiniz:

Sonuç olarak kulaklıkların ses kalitesini çok beğendim. Pratikliği ve malzeme kalitesi de benden tam puan aldı. Ancak telefon görüşmelerinde Anker'in biraz daha çalışması gerekiyor.

BEĞENDİM

  • Şarj ömrü
  • Kaliteli malzeme
  • Kolay kullanım

 


BEĞENMEDİM

  • Telefon görüşmelerinde ses kalitesi daha iyi olabilir


Anker Soundcore Liberty Air teknik özellikleri

  • Bluetooth 5.0 destekli kulaklık
  • Dual Mikrofon
  • Gürültü Engelleme özelliği
  • Tek şarj ile 5 saate kadar kullanım süresi
  • Şarj kutusu ile 20 saate kadar kullanım
  • Stereo sesli görüşme
  • IPX5 standardında suya ve tere dayanıklı
  • Beyaz ve Siyah renk seçeneği
  • iOS ve Android uyumlu
  • Grafen kaplı sürücü
  • KDV dahil 490 TL
Asus Zenbook 14 UX433 inceleme (video)
ArmorTR televizyon ekran koruyucuyu test ettik (video)
Galaxy S25 Slim özellikleri belli oldu
Sonraki Haber