30 bin TL'lik telefonu kullandık: Huawei Mate Xs!
Şu an Türkiye'de satışta olan en pahalı cep telefonu Huawei Mate Xs modelinin genel özelliklerine bu videoda göz atıyoruz.
Katlanabilir telefon furyasının ilk örneklerinden biri olan Mate X'in geliştirmiş sürümü olarak karşımıza çıkan Huawei Mate Xs test merkemize konuk oldu. Biz de bir sizler için inceleme yapmak yerine telefonun kullanım deneyimine odaklandığımız bir video hazırladık.
30 bin TL'lik telefonu kullandık: Huawei Mate Xs!
İncelemeyi yaptığımız tarihte Türkiye satış fiyatı 29.999 TL (30 bin değil) olan cep telefonu katlanabilir ekranlı ilk modellerden biri. Samsung ile beraber bu alanda rekabet eden Huawei'nin bu modelinin ekran katlama şekli içten dışa doğru. Yani ekranı kitap gibi değil tam tersi yönde katlıyorsunuz.
Açıkken 8 inç büyüklüğünde olan telefonun bu ekranı katlandığında 6.6 inç ve 6.38 inçlik iki ekrana bölünüyor. Kirin 990 5G işlemci kullanan telefonda 8 GB RAM ve 512 GB depolama özelliği yer alıyor.
Telefonda tasarımdan kaynaklanan bir durum yüzünden tek bir kamera modülü bulunuyor. O da 40 + 8 (3X optik zoom sunan teelfoto) 16 (ultra geniş açı) ve ToF kameralarından oluşan bir modül. 4K 30 fps video kayıt yapabilen bu kamera aynı zamanda ön kamera olarak da kullanılıyor.
Açılma yönü çok ergonomik değil
Telefonun elinize ilk aldığınızda içeri doğru katlamaya çalışıyorsunuz. Bu aslında kitap ve defter gibi yıllardır kullandığımız araçlardan gelen bir alışkanlık. Dışa doğru katlanan bu ekranın renk ve parlaklık oranları gayet yeterli.
Katlama mekanizması sağlam
Telefonda kullanılan katlama mekanizması ekran üzerinden hissediliyor. Boydan boya ve oldukça büyük olan bu mekanizmayı ekranda parmağınızı dokunarak algılayabiliyorsunuz. Huawei Mate Xs katlandığında arka yüzde bulunan ve düğme ile aktifleştirilen bir yuvaya 'çıt' sesi ile kenetleniyor. Oldukça sağlam olan bu yapı telefonun kapalı iken rijit bir duruş sergilemesini sağlıyor. Benzer bir mekanizma ekran tam olarak açıldığında aktif oluyor: Bu sayede telefon tam olarak açıkken elinizde sallasanız bile kendi kendine kapanmıyor.
Ancak bu rijitlik yüzünden telefonu tek elle açmak ya da kapamak pek kolay değil. Hatta birçok durumda imkansız gibi.
Google servisleri yok
Huawei Mate Xs cep telefonunda markanın P40 ailesinde olduğu gibi Google servisleri bulunmuyor. Bunun yerine HMS adı verilen Huawei 'nin kendi uygulama mağazası yer alıyor.
Kamera kalitesi yeterli
Her ne kadar video tarafında gözlerimiz 4K 60 fps arasa da (4K 30 fps desteği var) Huawei Mate Xs kamera olarak ortalamanın üzerinde bir performans sunuyor. Hem fotoğraf hem video alanında yeteri bir kalite sunan telefonda ön kameraya geçmek için cihazı katlamak ve arka yüzü çevirmek gerekiyor. Bu hareketi yaptığınızda ana kamera aynı zamanda ön kamera işlevine dönüşüyor.
Huawei Mate Xs ile ilgili deneyimlerimizi ve görüşlerimizi aşağıdaki videoda sizlerle paylaşıyoruz.
Ürünle ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için Teknolojioku YouTube kanalımıza abone olmayı ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon oluyor.
Huawei Mate Xs
- 8 inç 2200 x 2480 piksel OLED (açık ekran)
- 6.6 inç 1148 x 2480 piksel
- 6.38 inç 892 x 2480 piksel ikinci ekran
- Kirin 990 5G işlemci
- Mali G76 GPU
- 8 GB RAM
- 512 GB depolama
- NM Nano Memory bellek kartı
- Android 10 işletim sistemi
- EMUI 10.0.1
- 40 MP
- 8 MP (3X optik, 5X hibrid zoom)
- 16 MP (Ultra geniş açı)
- ToF
- 4K 30 fps video kayıt
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
- Bluetooth 5.0
- Güç tuşuna entegre parmak izi okuyucu
- 4500 mAh pil
- 55 W hızlı şarj (30 dakikada yüzde 85 şarj)
- GPS, AGPS; BeuDou, Galileo, QZSS desteği
- 300 gram
- 30 bin TL