YouTube’da daha önce benzeri görülmemiş bir telif dolandırıcılığı ortaya çıktı

Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden biri olan YouTube, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir telif hırsızlığının başrol oyuncusu oldu.

YouTube, her yönüyle benzersiz bir sosyal medya platformu. Her ne kadar Instagram, Twitter, Twitch gibi platformları kullanan influencerlar da para çok önemli miktarlarda para kazanıyor olsalar da, YouTube’un bu platformlardan en önemli farkı, bir kere telifi alınan içerik sayesinde onlarca yıl boyunca kazanç elde edilebiliyor olması. Ancak bu telif işi bazen çok büyük hırsızlıkların hedefi olabiliyor, tıpkı bu haberimizde olduğu gibi.

MediaMuv isimli kanal, daha çok latin müzikleriyle portföyünü geliştirmiş ve bugüne kadar 50.000’den fazla müziğin telifini alarak bunlardan telif hakkı geliri elde etmiş bir şirket.

YouTube’da daha önce benzeri görülmemiş bir telif dolandırıcılığı ortaya çıktı

Yapılan araştırmalara göre MediaMuv’ın sahibi olduğu telifler üzerinden bugüne kadar elde ettikleri gelir toplamı 23 milyon doları geçmiş. Ancak gelen şikayetler üzerine yapılan soruşturma, YouTube tarihinin en büyük dolandırıcılık hikayesini ortaya çıkarttı.

Buna göre MediaMuv isimli kanalın, telifi kendine ait olmayan şarkılar üzerinden para kazanabilmek ve dahası bunları kullanan diğer kullanıcılara uyarı göndererek o videolardan kendisinden başkalarının para kazanmalarını engellemek için AdRev isimli sisteme kayıt olması gerekiyordu. İşte dolandırıcılık tam olarak burada başladı ve istenilen evraklar sahte belgeler düzenlenmek suretiyle ibraz edildi. Burada evrakların sahte olduğunu anlamayan AdRev firmaya tüm panellerin yetkisini verince, dolandırıcılık çok daha büyük bir hal aldı.

WhatsApp, Windows için beklenen uygulamayı nihayet sundu!
TikTok'a büyük darbe! Denetleme başlatıldı
Uçan araba hayali gerçek oluyor, yaparsa Çinliler yapar
Sonraki Haber