YouTube telifsiz müzikler için farklı bir yönteme başvuracak

YouTube hızla yapay zeka tarafından üretilen müziğin yuvası haline geliyor ve hizmet, teknolojinin hayranları ile telif haklarını korumaya istekli plak şirketleri arasında bir denge kurmaya çalışıyor.

Şirket ve Universal Music Group (UMG) gibi ortaklar, yapay zeka müziği için bir dizi ilkeyi açıkladı. Teorik olarak bu yaklaşım, sanatçılara para ödenirken telif hakkı edinmeyi teşvik ediyor.

Başlangıç olarak YouTube, "Yapay zekanın burada olduğunu" ve "sorumlu" bir stratejiye sahip olması gerektiğini savunuyor. Buna göre şirketin stratejisini etkileyecek bir Müzik Yapay Zeka İnkübatörü oluşturuyor. UMG ve temsil ettiği sanatçılar (Rosanne Cash, Yo Gotti ve Frank Sinatra'nın mülkü dahil) YouTube'un yapay zeka deneylerinden bilgi toplanmasına yardımcı olacak.

YouTube ayrıca AI müziğinin telif hakkı ihlallerine karşı "uygun korumaları" içermesi gerektiğini ve ayrıca katılmak isteyen ortaklara "fırsatlar" sunması gerektiğini söylüyor.

YouTube telifsiz müzikler için farklı bir yönteme başvuracak

Video devi bunun neleri gerektireceğini ayrıntılı olarak açıklamasa da, hak sahiplerinin materyallerini işaretlemesine yardımcı olan Content ID sistemini temel alacağını öne sürüyor. Üstelik YouTube, içerik politikalarını ve güvenlik yapısını yapay zekaya uyum sağlayacak şekilde ölçeklendireceğini iddia ediyor. Firma halihazırda telif hakkı istismarını, yanlış bilgileri ve diğer ihlalleri tespit edecek sistemlere sahip ancak bu yöntemlere daha fazla kaynak ayırmayı planlıyor.

İlkeler şu anda belirsiz ve YouTube'un tutumunu değiştirmeye pek fazla katkı sağlayamıyor. Ancak önümüzdeki aylarda politikalar, belirli teknolojiler ve içerik oluşturuculara yönelik para kazanma da dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı açıklanacak.

Threads web uygulaması bu hafta gelebilir
WhatsApp artık görsel metinlerini düzeltmenize de izin verecek
Circle to Search özelliğini alan Samsung modelleri açıklandı
Sonraki Haber