X, son zamanların en önemli güncellemesini alacak

İsmi X olarak değiştirdikten sonra birçok önemli projeye imza atan Twitter, şimdilerde görüntülü sohbet özelliği üzerine çalışıyor.

X’in CEO'su Linda Yaccarino, yakın zamanda platforma eklenmesi planlanan görüntülü sohbet özelliğini duyurdu. Bu özellik, Elon Musk'la ortaklaşa geliştirdikleri "her şeyin uygulaması" vizyonunun bir parçası. Yaccarino, CNBC ile gerçekleştirdiği röportajda bu yeni özelliğin yakında kullanıcılarla buluşacağını belirtti. Kullanıcıların bu özellikle telefon numarası vermeden başkalarıyla görüntülü sohbet edebileceği de altı çizilen detaylar arasında.

Bu gelişme, X platformunun sadece kısa mesajlaşma üzerine kurulu olmadığını, aynı zamanda uzun videoların paylaşıldığı, özel sohbetlerin gerçekleştirildiği ve canlı yayınların yapıldığı geniş kapsamlı bir sosyal medya platformuna dönüştüğünü gösteriyor. X'in premium üyelerinin, platformdaki reklam gelirlerinden pay aldığı da unutulmamalı. Andrea Conway'in "Az önce X'ten birini aradım." şeklindeki paylaşımı da, bu gelişmeyi önceden ima eden bir sinyaldi.

X, son zamanların en önemli güncellemesini alacak

Bununla birlikte, X'in bu yeni özelliğiyle diğer görüntülü sohbet platformları olan Zoom, Microsoft Teams, Google Meet ve Apple FaceTime gibi devlerle nasıl rekabet edeceği merak konusu. Ancak, X'in vizyonu, bir sosyal medya platformundan çok daha fazlasını sunmak. Özellikle Musk ve Yaccarino'nun yönlendirmesiyle platform, çeşitli medya, iletişim ve ödemeler konusunda çok daha geniş bir alana hitap ediyor.

Bir diğer önemli bilgi ise, X'in kullanıcılara uzun videolar yüklemeleri için fırsat sunması. Bu kapsamda, Apple'ın Silo adlı dizisinin ilk bölümünü tamamen bu platformda yayınlaması dikkat çekiyor. Aynı zamanda, popüler içerik oluşturucularına ödeme yapma özelliği de X'in yeni girişimlerinden. Bu sistem sayesinde bir kullanıcı, 24.000 dolarlık bir gelir elde ettiğini duyurdu.

Siz de Twitter üzerinden basit bir şekilde para kazanabilirsiniz!
Whatsapp yeni özelliği ile şaşırttı
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber