X Blue abonelerine büyük ayrıcalık! Artık parayı veren istediğini yapabilecek!

Hizmet ilk başlatıldığında, artık "X Blue" olan, Twitter Blue'nun ana satış odaklarından biri, platformda bunun için ödeme yapmak isteyen herkesin bir zamanlar gıpta ile bakılan mavi onay işaretini alabilmesiydi.

Ancak son aylarda, aboneler hizmet için ayda 8 dolar veya yılda 84 dolar ödedikleri için utanıyorlar. TechCrunch'ın fark ettiği gibi şirket, X Blue destek sayfasını üyeler için yeni bir özellikle güncelledi: Doğrulanmış onay işaretini hesaplarında gizleme yeteneği.

Hesap ayarlarındaki "Profil özelleştirme" bölümünün altında, aboneler artık işaretleyebilecekleri yeni bir "Mavi onay işaretinizi gizleyin" seçeneğini bulacaklar. Özelliği etkinleştirdiğinizde, rozet artık profilde ve gönderilerdeki kullanıcı adlarının yanında görünmeyecek. Ancak şirket, bazı yerlerde hala görünebileceği ve onay işaretleri gizlendiğinde bazı özelliklerin kullanılamayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Hangi özelliklerin erişilemeyeceğini söylemedi, ancak Twitter, Elon Musk'ın devralmasından bu yana ödeme yapan kullanıcıları doğrudan etkileyen bir çok değişiklik yaptı.

X Blue abonelerine büyük ayrıcalık! Artık parayı veren istediğini yapabilecek!

Ücretli kullanıcıların gönderi sınırını 25.000 karaktere çıkardı ve hatta uzun biçimli içerik yayınlamak için yeni araçlar üzerinde çalışıyor. Web sitesi ayrıca video limitini 3 saate çıkardı. Bu arada, sosyal ağ ücretsiz kullanıcılar için giderek daha az çekici hale geldi. Temmuz ayında, ödeme yapmayan kullanıcıların spamı sınırlamak amacıyla gönderebilecekleri DM sayısını sınırlayacağını duyurdu ve daha önce, "aşırı düzeyde veri kazıma" nedeniyle bir kullanıcının günde kaç tweet görebileceği konusunda katı bir sınır koydu. Kısıtlama geçici olsa da, doğrulanmamış hesaplar günlük 600 gönderiyle sınırlanmıştı.

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, onay işaretlerini gizleme özelliğini ilk olarak mart ayında fark etti. Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntülerine göre doğrulama süreci aynı kalacak ve kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için bir devlet kimliği göndermeleri gerekecek. Artık ilk bakışta birisinin X Blue için para ödediği belli olmayacak.

YouTube TikTok'u geçmeye kararlı!
Facebook ve Instagram haber yasakları için startı veriyor
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber