Twitter mavi tik sayısını 2'ye çıkartıyor! Biri parayla, diğeri ise...

Twitter'ın yeni doğrulama planının iki katmanlı bir sistem olacağı ortaya çıktı. Yenilenen Twitter Blue aboneliğine liderlik eden Twitter Başkan Yardımcısı Esther Crawford, mavi onay işaretlerine ek olarak, şirketin "seçili" hesaplar için ayrı bir "resmi" etiket kullanacağını doğruladı.

Etiket daha önce Twitter'ın bazı yapılarında görülmüştü, ancak şirketteki biri ilk kez varlığını doğruladı.

Crawford'a göre, "resmi" etiket "devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı kamuya mal olmuş kişiler" için ayrılacak. Twitter'ın hangi hesapların uygun olduğunu nasıl belirleyeceği veya kişilerin ek bir inceleme sürecinden geçmesi gerekip gerekmeyeceği henüz belli değil. Crawford, "Daha önce doğrulanmış tüm hesaplar 'Resmi' etiketini almayacak ve bu etiket satın alınamayacak" dedi.

Twitter mavi tik sayısını 2'ye çıkartıyor! Biri parayla, diğeri ise...

Plan, Musk'ın Twitter Blue ve doğrulama planına yöneltilen eleştirilerin bir kısmını bertaraf etmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Doğrulama için ödeme yapmak, bir açıdan doğrulama satın alarak güven temin edebilecek dolandırıcı veya taklitçilerin işlerini kolaylaştırabilir. Crawford, bu sorunları ele alan ilk Twitter yöneticisi değil. Şirketin güven ve güvenlik başkanı Yoel Roth da Twitter'ın "başka bir kullanıcının kimliğine bürünme potansiyeli gösteren mavi tikli hesapların incelemesini hızlandırmayı" planladıklarını söyledi. Elon Musk da ayrıca, bir noktaya değinmek üzere bazı hesapların adını Elon Musk olarak değiştirmesinden sonra Twitter'ın tüm taklitçileri uyarmadan yasaklayacağını söyledi.

"Resmi" etiketin ve genişletilmiş yeni doğrulamanın önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Instagram Web için beklenen geliştirme yayınlandı
Instagram'dan fenomenlere özel uygulama
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber