Twitter alternatifi Bluesky 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Eskiden Twitter olarak bilinen platformun en dikkat çekici alternatiflerinden biri olan Bluesky, kısa süre önce bir milyon kullanıcıya ulaştı.

Kuşkusuz bu, büyük sosyal ağlardaki kullanıcı sayısıyla karşılaştırıldığında çok küçük bir sayı ancak bugüne kadar çoğu insanın erişemediği bir hizmet için bu büyük bir olay. X'teki dönüm noktasını açıklayan Bluesky ekip üyesi Rose Wang, TechCrunch'a hizmetin uygulamasının temmuz ayında bir milyon indirmeye ulaştığını söyledi.

Ancak Bluesky'deki aksiyona katılmak isteyenlerin oturum açmak için davet kodlarını güvenli hale getirmeleri gerekiyordu ve ancak şimdi yeterli sayıda kişi sosyal ağ için hesap oluşturup 1 milyon kullanıcıya ulaştığı duyurulabildi.

Twitter alternatifi Bluesky 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Bluesky ilk olarak Twitter tarafından finanse edilen ve Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen merkezi olmayan bir sosyal ağ olarak sahneye çıktı. Kapalı beta olarak piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, kullanıcılara kendi algoritmalarını seçebilme ve böylece zaman çizelgelerini özelleştirebilme olanağı sunuldu. Reklamsız kalmayı sürdürmek amacıyla, kullanıcıların kimliklerini doğrulamalarının bir yolu olarak ücretli bir alan adı hizmeti sunmaya başladı. Uygulamanın ne zaman halka açılacağı belli değil ve kontrol edildiğinde bazı kodların eBay'de hala yüzlerce dolara satıldığı görülüyor.

Öte yandan Meta, bazı kritik özelliklerden yoksun olmasına rağmen, Threads'i en başından itibaren herkesin kullanımına sunmayı seçti. Threads, temmuz ayında kullanıma sunulduktan yalnızca bir hafta sonra 100 milyon kullanıcıya ulaştı ancak anahtar kelime arama özelliği ancak bu ayın başlarında kullanıma sunuldu.

Telegram kripto para arenasına adım atıyor!
WhatsApp Kanallar özelliğini tüm dünyada kullanıma sunuyor
Efsane oyun sonunda film oluyor
Sonraki Haber