Türkiye yasağı dev sosyal medya platformu geri adım attı! İşte böyle yola gelirsiniz!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformların biri Türkiye'den gelen yasak sonrasında geri adım atmak zorunda kaldı!

Sosyal medya dünyasından kimler geldi kimler geçti. Bir dönemin en ünlü platformları olan isimler, şimdilerde isimleri bile telaffuz edilmez oldu. İşte bir dönem tüm dünyayı kasıp kavuran Tumblr’in de akıbeti yavaş yavaş bu yöne doğru gidiyor gibi görünüyor. Her geçen gün kullanıcı sayısında gerileme yaşayan sosyal medya devi, geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar yüzünden Türkiye’den tamamen engellenmişti.

Buna göre ünlü sosyal medya platformu, bundan sonra cinsellik içeren paylaşımlara ilişkin herhangi bir yaptırım uygulamayacağını duyurmuş, bu karar sonrasında ise mahkeme kararı ile platforma erişim tamamen yasaklanmıştı. Bu karar üzerine harekete geçen Tumblr yönetimi, kararını gözden geçirerek cinsel paylaşımların platformdan kaldırılacağını ve kullanıcıların hesaplarının da askıya alınacağını duyurdu.

Türkiye yasağı dev sosyal medya platformu geri adım attı! İşte böyle yola gelirsiniz!

Bu hamle sonrası mahkeme kararının yeniden gözden geçirilmesini talep eden Tumblr’in bu isteği olumlu karşılandı ve 3 gün süren yasak kaldırıldı. Yani artık Tumblr’e girebilmek için VPN servislerinin kullanılmasına gerek kalmadı.

Öte taraftan Tumblr’in kötü gidişata bir son verebilmek için ne gibi planlarının olduğu da merak ediyor. Nitekim rakipleri olan başta Facebook ve Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformu, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Özellikle WhatsApp’ın kullanıcı sayısının 4 milyar kişiye dayanması, sektördeki avantajların ne kadar uçsuz bucaksız olduğunu da anlamamızı sağlıyor.

Elon Musk'a yan gözle bakan Twitter'dan kovuluyor!
WhatsApp'ın devrim gibi özelliği kullanıma sunuldu!
Half Life 2 Episode 3 için ilk tanıtım videosu yayınlandı
Sonraki Haber