Trump'a bir darbe de X'ten!

Eski Başkan Donald Trump'ın Twitter'dan (şimdi X) kayıtlarını almakta güçlük çekmesine rağmen, 6 Ocak 2020 olaylarını araştıran savcı, sonunda web sitesinden büyük miktarda bilgiyi ele geçirmeyi başardı.

Bununla birlikte, Politico tarafından paylaşılan yeni açılmış mahkeme dosyalarına dayanarak, avukatın Twitter'dan talep edilen verileri güvence altına alabilmesi için çok fazla çaba harcandı.

Görünüşe göre arama emri, Twitter'ın @realdonaldtrump'ın oluşturduğu, hazırladığı, beğendiği veya retweetlediği tüm tweet'leri ve sonunda sildiği tüm gönderileri almasını gerektiriyordu. Web sitesi ayrıca "@realdonaldtrump tarafından gönderilen, alınan, taslak formda saklanan veya başka bir şekilde ilişkilendirilen" DM'leri ve eski başkanın aynı cihazda kullanmış olabileceği diğer tüm hesapları da devretmek zorunda kaldı. Ekim 2020'den Ocak 2021'e kadar hesabın gizlilik ayarları ve IP adresi geçmişiyle birlikte @realdonaldtrump'a giriş yapmak için kullanılan tüm cihazların not edilmesi ve danışmana verilmesi gerekiyordu.

Trump'a bir darbe de X'ten!

Yargılamaların tutanakları boyunca, savcıların Twitter'ın şirketin Trump'a tutuklama emrini söylemesini yasaklayan bir gizlilik kararına uyması gerektiğinde nasıl ısrar ettiğini görebilirsiniz. Arama emrini ifşa etmenin soruşturmayı tehlikeye atabileceğine dair kanıtları olduğunu açıkladılar ve mahkemeyi "ileride tanıklar için soruşturma için gerçek bir zarar ve endişe olacağı" konusunda uyardılar. Bu arada, Twitter tarafı, müfettişlerin talep ettiği bazı bilgilerin, Trump'ın resmi hükümet meselesini DM'ler aracılığıyla tartıştığını düşünmedikleri için savcıların ve yargıcın sorguladığı yürütme ayrıcalığı kapsamında olabileceğini savundu.

ABD Bölge Yargıcı Howell, Twitter'ın arama emri hakkında Trump'a önceden bildirimde bulunma çabalarına dikkat çekti ve eylemi "olağanüstü" ve şirketin diğer kullanıcılar için hiç yapmadığı bir şey olarak adlandırdı.

Tweetdeck artık ücretli abonelik gerektiriyor
TikTok ABD’de resmen yasaklandı
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber