TikTok'a büyük darbe! Bunu hak etmişlerdi!

New York City TikTok'u hükümet cihazlarından yasaklayacak. Şehir ajanslarının, ByteDance'e ait uygulamayı cihazlarından kaldırmaları için 30 günleri var.

Çalışanların, hemen geçerli olmak üzere, şehir  yönetimi onaylı teknolojik aletlerinde TikTok'u indirmelerine veya kullanmalarına izin verilmeyecek. Times-Union'a göre bu, New York eyaletinin TikTok'u 2020'de hükümet cihazlarından yasaklamasından üç yıl sonra geliyor.

Teknoloji ve İnovasyon Ofisi'nin bir alt bileşeni olan NYC Cyber Command, TikTok'un bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu şehre bildirdikten sonra kararı teşvik etti. Bir Belediye Sözcüsü, "NYC Siber Komutanlığı, New Yorkluların verilerini güvende tutmak için proaktif önlemleri düzenli olarak araştırıyor" dedi. "Devam eden bu çabaların bir parçası olarak NYC Cyber Command, TikTok uygulamasının şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirledi ve belediyeye ait cihazlardan kaldırılmasını sağladı."

TikTok'a büyük darbe! Bunu hak etmişlerdi!

Başta Montana olmak üzere diğer eyaletler ve bölgelerin TikTok'u daha genel olarak yetki alanı genelinde yasaklaması ülke genelinde bir yasak dalgası başlattı. Ancak daha geniş bir ölçekte, çoğu yasa koyucu, uygulamayı federal hükümet de dahil olmak üzere yalnızca kamu çalışanları için yasaklayan bir yaklaşım benimsemiş durumda. Taraflar arasındaki otuz üç eyalette artık TikTok'un devlete ait teknolojide kullanımına ilişkin kısıtlamalar var.

TikTok ve Çin hükümetine bağlı diğer uygulamaların tamamen yasaklanmasıyla ilgili mevzuat yeniden su yüzüne çıkmaya devam ederken, ByteDance ulusal güvenlik için bir tehdit olmadığını kanıtlamak için mücadele ediyor. TikTok CEO'su Shou Chew, "ByteDance'in Çin'in bir ajanı olmadığını" yineleyerek Kongre önünde ifade verdi.

Trump'a bir darbe de X'ten!
Tweetdeck artık ücretli abonelik gerektiriyor
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber